A gyanú szerint szerelmi kapcsolatot színlelve több százezer forinttal károsította meg a zalaegerszegi férfi az 58 éves szabadszállási asszonyt – írja a police.hu. 

A szabadszállási nő egy társkeresőn ismerkedett meg egy férfival 2021 januárjában. Bensőséges kapcsolat alakult ki közöttük, és személyes találkozót beszéltek meg február 12-ére. A férfi elment a nő szabadszállási otthonába, hogy a hétvégét együtt töltsék.

-Hirdetés-

Időközben a férfi autóvásárlás címén kölcsönt kért a nőtől, aki adott is neki 300.000 forintot. A férfi ezt úgy „hálálta meg”, hogy további 100.000 forintot ellopott az asszonytól, és Valentin nap reggelén távozott.

A sértett másnap feljelentést tett a rendőrségen, és az általa adott információk alapján a nyomozók pár nap alatt beazonosították a szélhámos udvarlót. A kunszentmiklósi rendőrök február 17-én csalás és lopás vétség elkövetének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták az 52 éves zalaegerszegi lakost. A gyanúsított beismerő vallomást tett, és kihallgatása során bevallotta, hogy a jogosulatlanul megszerzett pénz nagy részét szinte azonnal elkaszinózta. A jelenleg szabadlábon védekező férfinak nem ez volt az első átverése, a gyanú szerint ő már korábban is követett el hasonló jellegű bűncselekményeket.

Forrás:police.hu
Kiemelt kép: illusztráció