Zöldben a zöldért!

A Kiskőrösi EGYMI 2017 óta büszkén viseli az „Örökös ÖKO Iskola” címet. Az intézmény a környezettudatosság és fenntarthatóságra nevelés érdekében folyamatosan szervez programokat, akciókat, projektnapokat. Az EGYMI mellett működő Játékkal a Tudásért Alapítvány tavaszváró „Zöld napot” szervezett, melyben több programelemből válogathattak a diákok, pedagógusok és szülők.

A nagyobb tanulók a hulladékgyűjtésben vettek részt

A nagyobb tanulók hulladékgyűjtésben vehettek részt, amely nemcsak remek közösségi program volt, de számos hozadékkal is bírt. Az osztályok keze nyomán megtisztult az intézmény szűkebb környezete és a város több köztere. Megismerhették, hogy a városban hol vannak szelektív hulladékgyűjtő szigetek, amelyek segítik a műanyag-, papír -, fém-, és üveghulladékok rendeltetésszerű válogatását.

-Hirdetés-

A kisebbek nagy lelkesedéssel díszítették az EGYMI közösségi tereit a jeles napra. Aznap minden tanuló, pedagógus, vezető és technikai dolgozó zöld színű ruhával jelezte, hogy számára fontos a környezetvédelem.

Az iskola tanulói és pedagógusai zöldbe öltöztek ebből az alkalomból

A pedagógusok és szülők használt holmi gyűjtési akcióban vehettek részt. Az otthoni ruhatárak átnézése és szelektálása után rengeteg olyan felajánlás gyűlt össze, amelyet az intézmény a Sorsfordító Szolgáltató Központ segítségével rászoruló családokhoz juttat el.

A kezdeményezéssel a Kiskőrösi EGYMI az Afrikáért Alapítvány felhívásához csatlakozott, amely érzékenyítő diákakciókat hirdetett.

Képek: Kiskőrösi EGYMI 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (15 db kép)
MEGOSZTÁS