Szorítja az idő a keceli Városgazdálkodási Csoportot: egy új, forgógömbös szökőkutat alakítanak ki a központi buszmegálló közepén. A tervek szerint a város új ékét március 15-én fogják átadni. 

A keceli Városgazdálkodási Csoport egy új, süllyesztett medencés, forgógömbös szökőkút kialakításán dolgozik.

-Hirdetés-

Radva Zoltán, a csoport vezetője elmondta: a gömb a korábbi Rónasági Takarékszövetkezet előtti ivókúton helyezkedett el, ezt hasznosítják most újra a központi buszmegálló területén. Ahogyan az arra közlekedők láthatják, általában 3-4 szakember folyamatosan dolgozik a helyszínen. 

Viszonylag kis költségvetésből készül el a kút, ami adományokból épül fel. Nagyjából 350 ezer forintból alakítjuk ki a medencét, a többi feltétel pedig adott

– tette hozzá a csoportvezető.

Elmondta továbbá, hogy új kutat nem kell fúrni, mivel egy víztartályt készítenek és a szökőkút fogja forgatni a saját vizét: elhelyezésre kerül egy automatika is, ami majd a vízszint magasságát fogja figyelni, így ha szükséges, akkor újratölti a medencét.

Radva Zoltán, a Városgazdálkodási Csoport vezetője

Radva Zoltán arról is tájékoztatott, hogy a vandalizmus ellen nem kell védeni a szökőkutat, mivel egy süllyesztett medence készül el. 20 mázsás golyó lesz a föld felszíne felett, így gyakorlatilag nem lesz olyan elem a kúton, amiben kárt lehetne okozni, hacsak le nem lökik a helyéről.  

A városgazdálkodás nem szeretne sok térkövet használni, ehelyett növényeket, díszfákat és virágokat fognak ültetni.

A Városgazdálkodási Csoport dolgozói nem csak a szökőkúton dolgoznak: megkezdték a Városi Könyvtár és Művelődési Ház kiállítótermének a festését, továbbá a csoport másik része lombozó munkálatokat végez. A falevelek összegyűjtésén túl fametszéseket is elvégzik a munkatársak.

A lányok jelen pillanatban az üvegházban gondozzák azokat a gyönyörű szép, kiültetésre váró virágokat, amelyeket tavasszal – ha az idő engedi – ki fognak ültetni. Több ezer palántáról van szó, amikor ezek a virágok olyan stádiumba kerülnek, hogy kiültethetőek lesznek, akkor megkezdjük a területeknek az előkészítését és a régi virágok felszedését

– tájékoztatott Radva Zoltán, a Városgazdálkodási Csoport vezetője.

Kapcsolódó cikk
Felújításra kerül a Városi Könyvtár és Művelődési Ház kiállító- és próbaterme
Felújításra kerül a Városi Könyvtár és Művelődési Ház kiállító- és próbaterme
Az intézményben a vírus miatt látogatási tilalom lépett életbe, de ez idő alatt sem tétlenkedik a város és az intézmény...
MEGOSZTÁS