A megyei I. osztályú női kézilabda bajnokságban február 28-án szomszédvári rangadóra került sor. A házigazda kiskőrösiek a járványhelyzet miatt a helyi sportcsarnokot nem használhatják, így a zártkapus találkozót Izsákon rendezték meg.

A játéknapon a Kiskőrösi NKSZSE gárdája a Soltvadkerti TE csapatát látta vendégül.

Kiskőrösi NKSZSE-Soltvadkerti TE 30-19 (19-5)

-Hirdetés-

Kiskőrösi NKSZSE: Rostás – Schiszler 2, Zsubori 2, Kovrig-Szabó 4, Kun-Szabó 5, Mokos 1, Torgyik 14.
Csere: Hell (k), László 1, Domokos-Faragó 1, Kolonusz, Kornóczi, Borbényi, Varga.
Edző: Czérna János

A Kiskőrösi NKSZSE csapata

Soltvadkerti TE: Dúl – Sörös 3, Korsós A. 2, Szabó B. 3, Szentpéteri 1, Petrezselyem, Markó 1.
Csere: Vancsik (k), Korsós Á. 6, Bleszák 1, Drenkovics 2, Kuti, Trsztyinszki.
Edző: Opauszki Péter

A képen balról: Kun-Szabó Viktória, Szabó Bettina és Zsubori Zsófia

A találkozót nagyon jól kezdték a kiskőrösiek és gyorsan háromgólos előnyre tettek szert (3-0). A soltvadkertiek azonban felzárkóztak és visszajöttek a mérkőzésbe (4-3). Ezt követően a hazaiak nagyon szervezetten és zártan védekeztek, ami jó kapusteljesítménnyel párosult, így az első félidőben csak mindössze 5 gólt tudtak dobni a soltvadkertiek. Az első félidő végére az eredmény tekintetében nagy különbség alakult ki a kiskőrösiek javára, akik 13 gólos előnyre tettek szert. A szünet után már jobban kézilabdáztak a soltvadkertiek, de nem tudták megszorítani ellenfelüket. A vendégek helyzetét nehezítette, hogy a második játékrészben Szabó Bettina begyűjtötte harmadik kétperces kiállítását is, ami után már nem térhetett vissza a pályára. A játék minden elemében jobb kiskőrösiek megérdemelt győzelmet arattak.

Czérna János – a képen balra

Czérna János – Kiskőrösi NKSZSE edzője:

Mivel a helyi sportcsarnokot nem tudjuk használni, így igen mostoha körülmények között tudunk készülni heti két edzéssel vidékre járva. Sajnos nem mindenki tud eljönni rendszeresen az edzésekre, a fiatalok a tanulás, az idősebbek a munkahelyi és a családi elfoglaltságok miatt. Azonban minden játékosunk nagyon szeret sportolni és kézilabdázni, jönnek a mérkőzésekre és teszik a dolgukat. A mai mérkőzésen a lányok az első félidőben különösen a védekezésben nyújtottak kiváló teljesítményt, ami megalapozta a győzelmünket. A szünet után helyenként szemre is tetszetős támadások végén szereztünk szép gólokat. Nagyon örülök, hogy most minden játékosnak játékpercben is megfelelő időt tudtam adni, ami a csapatszellem és a további közös munkára jó hatással lehet. A csapat célja továbbra is, hogy a legjobb négy közé kerüljünk és részt vehessünk a dobogóért folyó rájátszás küzdelmeiben. Úgy gondolom, hogy jó úton járunk, de van még egy nehéz mérkőzésünk Lajosmizsén, valamint a romjaiból feltámadt Kiskunmajsa ellen hazai környezetben Izsákon.

Opauszki Péter – a képen jobbra

Opauszki Péter – Soltvadkerti TE edzője:

Mindenkin láttam, hogy nagyon készül a mérkőzésre és szerettünk volna jó eredményt elérni. Sajnos az első félidőben a védekezésünkben szinte semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk, így igen sok gól kaptunk. Ekkor a támadásunk is hagyott kívánnivalót maga után, hiszen 30 perc alatt mindössze 5 gólt tudtunk csak elérni. A szünetben felhívtam a játékosok figyelmét a hibákra és a második félidőben már egészen más arcát mutatta a csapat. Ekkor már mindenki nagy odafigyeléssel és lelkesedéssel játszott, ami az eredményességben is megmutatkozott. Próbáltuk kivenni a játékból ellenfelünk meghatározó játékosait, amivel hibára kényszerítettük a kiskőrösieket és a megszerzett labdával gyors támadásokat tudtunk vezetni. Nagyon sajnálom az első félidőt, mert ott veszítettük el ezt a találkozót. A második félidőben látottakból lehet építkeznünk és arra alapozva kell majd szerepelnünk a továbbiakban. Nagy öröm számomra, hogy újra a csapat rendelkezésére áll Korsós Ágnes és a sérülése után ismét számíthatok majd a továbbiakban Petrezselyem Zsófia játékára is.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (69 db kép)
MEGOSZTÁS