Az idén ősszel már nagy valószínűség szerint a kiskőrösi Izsáki út mentén az új kerékpárúton közlekedhetnek majd az arra járók. A beruházás március 3-án újabb fázisába lépett azzal, hogy megtörtént a munkaterület átadása a kivitelezést végző Scorpio-Trans Kft. részére.

A beruházás műszaki tartalmáról a Scorpio-Trans Kft. tulajdonos-ügyvezetője Benik József elmondta, hogy a kerékpárút szélessége 2,3-2,7 méter között lesz a nyomvonal adottságaihoz igazodva. Az útalap mintegy 40 cm vastagságban kő lesz, amelyre két rétegben kerül 4-5 cm-es aszfalt réteg. Kiemelte, hogy a műszaki adatok alapján egy nagyon jó minőségű kerékpárút fog majd elkészülni. Az Izsáki úton a munkaterületet a kivitelező március 3-án vette át.

Benik József a Scorpio-Trans Kft. tulajdonos-ügyvezetője
-Hirdetés-

Az önkormányzat segítségével egyeztetnek majd a kerékpárút melletti közvetlen ingatlan tulajdonosokkal, akikkel folyamatosan tartják majd a kapcsolatot a munkavégzés során. A szerződésben foglaltak szerint a munkaterület átvételét követően 9 hónap áll majd rendelkezésére a kivitelezőnek, hogy átadja a beruházást. Az elképzelések szerint azonban a kivitelező 5-6 hónap alatt szeretné a munkálatokat befejezni. Ez annyit jelentene, hogy a decemberi határidőt megelőzően már akár az ősszel használatba vehetnék a kerékpárutat az arra közlekedők. A munkálatok alatt az Izsáki úton lehet majd számítani forgalom korlátozásokra, melyek során forgalomirányító személyek vagy lámpák fogják majd segíteni a közlekedést. Fontos megemlíteni, hogy a kiskőrösi önkormányzat mintegy 70 ingatlantulajdonossal egyezett meg a kerékpárút építése kapcsán az ehhez szükséges területrészekről. Az önkormányzat 1-5 méteres ingatlan részeket vásárolt meg, amelyeknél több helyen át kell helyezni a kapukat és a kerítéseket. A kerékpárút a jogszabályi előírásoknak megfelelően a közút szélétől minimum 3 méter távolságra lesz az útszakasz teljes hosszában.

A kerékpárút 4525 méter hosszú lesz az Izsáki út északi oldalában 

A kivitelezésre Kiskőrös Város Önkormányzata 430 millió forint vissza nem terítendő támogatást kapott a Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretén belül. A kerékpárút a tervek szerint az Izsáki út északi oldalán fog haladni az 5301-es úttal párhozamosan, bel-és külterületen, összesen 4525 méter hosszúságban. Az új szakasz a városi kerékpárút hálózatba is be fog kapcsolódni olyan módon, hogy a vasúti átjáró, valamint a Kossuth Lajos utca-Sárkány József utca sarkáig az önkormányzat saját forrásból, önerős beruházásként építi meg ezt részt.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (21 db kép)
MEGOSZTÁS