Szomszédvári rangadót vívtak Akasztón március 14-én vasárnap, amikor is az Akasztó vendége a Kiskőrös volt. Ez a találkozó mindig nagy presztízzsel bír. Mindegy hol helyezkedik el a két csapat a tabellán, ez mindig egy igazi rangadó.

-Hirdetés-

Előzetesen a mérkőzés esélyesének a Kiskőrös számított, de az Akasztó is egyre jobban jön fel a tabellán hiszen ezen mérkőzés előtt zsinórban három győzelmet is aratott.

Nagy elánnal vetették bele magukat a csapatok a derbibe. Az első nagy ziccer a hazaiak előtt adódott a 10. percben. Juhász Tamás iramodott meg két védő között, majd egyedül mehetett Ámann kapusra. Azonban a kiskőrösiek portása nagyot védve hárította az akasztói támadó lövését. A 16. percben megszerezte a vezetést a Kiskőrös. Juhász László bal oldali passza után Eugene Salami lőtte el a lasztit a kijövő Gombár mellett a jobb alsóba 0-1. A 20. percben újra Juhász Tamás ugrott ki azonban lövését Nagy Attila szögletre mentette. Öt perc múlva Cebei adott be jobbról. Éles beadásáról éppen lemaradt a középen teljesen üresen érkező Németh Tamás. A 40.percben egy szabadrúgást követően Nagy Attila fejelt öt méterről fölé. Így egygólos vendég előnnyel vonultak a felek a pihenőre.

Eugene Salami góljával vezetett a Kiskőrös (képen a kapuba tartó labda)

A második játékrész elején a vendégek támadásain látszott, hogy mielőbb szeretnék dűlőre vinni a mérkőzést. Míg a hazaiak kissé bent ragadtak az öltözőben. Ugyanis a második félidő első tíz percében több nagy ziccert is elhibáztak a kiskőrösiek. Már a 46. percben Salami passza után Simon Dominik lőtte kapura a labdát. Gombár mellel tudott hárítani. Egy perc múlva újra Salami volt az előkészítő mely után nagy ziccerben újra Simon nem tudott a kapuba találni. Az 50. percben Filus Gábor küldte meg a labdát jó 25 méterről. A jobb felsőbe tartó lövést bravúrral tolta ki szögletre Gombár. Két perc múlva Simon Dominik lövése csattant a jobb kapufán.

Szabó Szabolcs (labdával) szerezte az Akasztó harmadik gólját

Ezek a kihagyott helyzetek gyorsan megbosszulták magukat, ugyanis az 54. percben kiegyenlített az Akasztó. Az egy perccel korábban beálló Palla Lajos remek passzal szolgálta ki Juhász Tamást, aki megint egyedül mehetett Ámann kapujára. A kijövő Ámann próbált hárítani azonban a kezéről éppen visszapattant Juhász elé a labda, aki közelről egyenlített 1-1. Két perc sem telt el és már a hazaiak vezettek. Egy bal oldali beadásba Dobosi Zsolt csúsztatott bele úgy, hogy a laszti végül a vendég kapu jobb alsó sarkában kötött ki 2-1.

Dobosi Zsolt és Juhász László figyeli a labdát. Dobosi Zsolt csúsztatott fejesével fordított az Akasztó

A 60. percben megint Juhász Tamás került ziccerbe azonban óriási helyzetben a kijövő Ámannba lőtte a labdát. A 75. percben ugyanez a jelenetsor játszódott le. Megint Juhász mehetett Ámann kapujára azonban a kiskőrösi hálóőr eszén most sem tudott túljárni, ugyanis a vendég portás bal kezével, bravúrral hárítani tudott. A 82. percben Szabó Szabolcs jobb oldali beadásába középen Juhász pöckölt bele, Ámann megint a helyén volt és újra bravúrral hárított. A 88. percben dőlt el végleg a mérkőzés, amikor is Juhász Tamás szolgálta ki nagyszerűen Szabó Szabolcsot, aki mintaszerűen lőtte ki a vendég kapu bal sarkát 3-1.

Az akasztói Németh Tamást próbálják megállítani a kiskőrösiek

AKASZTÓ FC – KISKŐRÖSI LC 3-1

Akasztó FC: Gombár, Cebei, Bányai, Kerekes (Tratter), Juhász, Németh T. (Vincze S.), Szabó Sz., Bánszki, Dobosi, Márki, Geiger (Palla). Vezetőedző: Szrenkó István

Kiskőrösi LC: Ámann, Filus (Barkóczi), Pintyi, Dunai (Petrovics), Simon (Rácz), Salami, Nagy A., Mihály, Juhász L. (Tóth Á.), Mokrickij, Vajda. Vezetőedző: Miskovicz Bálint

A találkozó után a két csapat vezetőedzője nyilatkozott portálunknak.

Szrenkó István – Akasztó FC:

-Nagyon boldogok vagyunk. A kiskőrösi csapat nem véletlenül áll ott a tabellán ahol áll. Az első félidőben úgy érzem ez egy ki-ki meccs volt. Igazából ziccerek nem alakultak ki csak helyzetecskék voltak. Kiskőrös megszerezte egy bedobás után a vezetést. A második félidő elején sajnos bent maradtunk az öltözőben. Ott volt is szerencsénk, hiszen a Kiskőrös kapufát is rúgott. De ugye egy jó csapatnak szerencséje van azt szokták mondani. Majd sikerült egy szerencsés gólt találnunk aztán megfordítottuk a meccset. Továbbá volt még több olyan nagy ziccerünk, amit kihagytunk, amikor a kapussal voltunk szemben. A csapatom mindent megtett. Óriási gratuláció jár a fiúknak. Így is nagyon kevesen voltunk a betegségek beleszóltak. Még egyszer csak azt tudom mondani, hogy a csapatom előtt le a kalappal, hiszen óriásit futballoztak a mai mérkőzésen.

Miskovicz Bálint – Kiskőrösi LC:

-Úgy gondolom, hogy egy megnyert mérkőzést adtunk oda az Akasztónak. Ennyi helyzetet, ami volt nem lehet kihagyni. Főleg a második félidő elején hibáztunk el sokat, amikor eldönthettük volna a derbit. Utána sajnos kaptunk két potya ízű gólt. Utána teljesen megérdemelt lett az Akasztónak a győzelme. Ebből remélem tanulnak a srácok, hiszen nem így nézett ki, hogy egy ilyen súlyos vereségbe szaladunk bele itt Akasztón. Több embernek is át kell értékelnie azt a teljesítményét, amit itt ma nyújtott. Nagyon szomorú vagyok, mert ebben a mérkőzésben több volt. Az első félidőben látottak alapján. Nem sziporkáztunk, de az Akasztónak nem volt sok lehetősége. Nekünk meg annál több. Ezt kértem a srácoktól, hogy a koncentráció legyen meg és az adandó lehetőségeket használjuk ki. De így alakult fel kell emelnünk a fejünket és a hátralévő mérkőzésekből minél többet meg kell nyernünk, ha a bajnokság végén a dobogón akarunk végezni.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (50 db kép)
MEGOSZTÁS