A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 19. fordulójában a Soltvadkerti TE csapata a Kalocsai FC gárdáját látta vendégül. A Covid fertőzöttek, sérülések és egyéb elfoglaltságok miatt igen tartalékos soltvadkerti csapat a március 13-án lejátszott találkozó alkalmával nagy gólarányú vereséget szenvedett.

-Hirdetés-

A műfüves soltvadkerti pályán lejátszott találkozón a hazaiak 6-0-ra (0-4) kaptak ki: Eifert (Szabó N.) – Frei, Radics (Tóth Á.), Geleta (Ritter), Gillich, Molnár, Pál (Eiler), Fék, Fejes, Dulai, Varga B.

A találkozó első felében a szervezetten védekező két csapat kapuja előtt nem volt nagyobb gólhelyzet. A vendégek a 19. percben szerezték meg a vezetést, amikor egy szabadrúgásból a kapu elé lőtték a labdát és a felszabadítani nem tudó hazai védők között a kalocsaiak találtak a hálóba (0-1). Eltelt fél óra és a kalocsaiak meddő mezőnyfölénye mellett a soltvadkertiek csak ritkán tudtak kontratámadásokat vezetni. A 33. percben egy ártalmatlan kapu előtti ütközés után lesérült a hazaiak hálóőre Eifert János és helyette a fiatal Szabó Norbert állt be a csapatba.

A mérkőzés egyik fordulópontja volt, amikor a 33. percben Eifert Jánost sérülés miatt le kellett cserélni

Ez a személyi változás nagyban megváltoztatta a játék képét, mert ezt követően a soltvadkertiek védekezésben több nagy hibát is elkövettek. A kapucsere után néhány perccel a kalocsaiak újabb gólt lőttek (0-2), majd a félidő előtt még kétszer találtak a kapuba (0-4). A szünet után az első támadásukból gól szereztek a kalocsaiak (0-5), a 63. percben pedig beállították a 0-6-os végeredményt. A játék képéről mindent elmond, hogy a vendégek félgőzzel érték el ezt a nagyarányú győzelmet a védekezésben nagyokat hibázó és támadásban kapura teljesen veszélytelen soltvadkertiekkel szemben. Fontos megemlíteni, hogy a soltvadkerti csapat bajnokságba benevezett keretéből ezen a napon különböző okok miatt hiányzott Kővári Csaba, Engler Antal, Szarka Roland, Rózsa Bence, Szalai Ádám, Simon Márk, Viola Máté, Pekker Roland, Lévai Balázs, Rimár Péter és Kisa Péter.

Újvári Gábor – Soltvadkerti TE edzője

Újvári Gábor – Soltvadkerti TE edzője:

-A mai napon két olyan játékosra nem számíthattam, akik koronavírus fertőzés gyanúja miatt maradtak otthon. Mindezek mellett a csapatból többen bajlódnak sérüléssel és volt, aki munkahelyi, iskolai vagy egyéb elfoglaltság miatt nem tudott a rendelkezésemre állni. Rengeteg a hiányzónk, ami sajnos rányomja bélyegét a csapat teljesítményére. A mai mérkőzésnek tudtuk, hogy a kalocsai csapat az esélyese és az erőviszonyokat felmérve szervezett védekezésből indulva kontrajátékkal próbáltunk veszélyeztetni. Úgy gondolom, hogy a kapusunk, Eifert János sérüléséig ezt a taktikánkat nagyjából meg is valósítottuk. A fordulópont egyértelműen a kapuscsere után következett be a mérkőzésen, amikor ezt követően mintegy 20 perc alatt kaptunk 4 gólt. Sajnos a második félidőben már csak arra tudtunk odafigyelni, hogy ne legyen még súlyosabb a mai vereségünk. A csapatnál az elkövetkezendő napokban nem az edzések megtartása lesz majd a nagy szakmai kihívás, hanem a mentális felkészítés, hogy higgyenek magukban. Gondoltam, hogy nehéz lesz ez a tavaszi szezon, de most sajnos abban a helyzetben vagyunk, amikor a „szegény embert még az ág is húzza”. Nem adjuk fel, dolgozunk tovább és mindent megteszünk annak érdekében, hogy megszerezzük tavaszi első gólunkat és győzelmünket a bajnokságban.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (41 db kép)
MEGOSZTÁS