Húsvét közeledtével Húsvétra hangolódó” ablakkiállításukkal szeretnének kikapcsolódási lehetőséget nyújtani a főtéren sétálók számára a Petőfi Sándor Művelődési Központ munkatársai. 

A kezdeményezésről és rendhagyó programjaikról Szabadi-Maglódi Kitti intézményvezető mesélt hírportálunknak. 

-Hirdetés-

2021. március 19 – április 11-ig megidézzük a tavaszi rét hangulatát a földszinti ablakokban, ahol festett tojásokra írt, húsvét ünnepéhez kapcsolódó kérdéseket és fejtörőket készítettünk el. Ezek a feladatok egy tavaszi séta alkalmával beszélgetési témaként szolgálnak azoknak, akik ellátogatnak hozzánk, s általuk közösen hangolódhatunk húsvét ünnepére.

A tavaszi szünet első napján Nyuladalomkézműves délelőttöt szoktunk szervezni, amely sajnos ebben az évben is elmarad. Ezt szeretnénk a lehetőségekhez mérten pótolni 2021. április 1-jén, csütörtökön: reggel 9 órától a művelődési központ elé felrajzolt ugróiskolával várjuk a gyermekeket; valamint több mint száz darab ingyenesen hazavihető aprósággal készülünk számukra, amely segítségével közösen hangolódhatnak a szülőkkel húsvétra. Ezzel kapcsolatban annyi kérésünk van, hogy minden gyermek egy darab kis „ajándékot” legyen kedves hazavinni, hogy minél többen részesülhessenek otthoni „Nyuladalomban”.

Ezzel párhuzamosan húsvéti versíró pályázatot is hirdettünk gyermekek számára, amelyre várjuk fiúk-lányok néhány soros verseit. Nem határoztunk meg terjedelmet, csupán annyi az elvárás, hogy a nyuszi, bárány vagy csibe szavak egyike szerepeljen a versben. Természetesen nagyon örülünk, ha mindhárom szó szerepelni fog a húsvéti költeményben, de ez nem elvárás. A legkreatívabb versike kiválasztásában a Petőfi Sándor Városi Könyvtár kollektívája lesz segítségünkre, s a legügyesebb versírót egy ajándékcsomaggal fogjunk jutalmazni.

A verseket a főbejárat elé kihelyezett nyuszi-dobozba kell bedobni

A versek írhatók saját kézzel vagy szülői segítséggel, készíthető melléjük illusztráció, rajz is – amely szintén nem elvárás. Ezeket a főbejárat elé kihelyezett nyuszi-dobozba kérjük bedobni legkésőbb 2021. március 31. (szerda) 16 óráig.

Friss információkért és további hírekért pedig kövessenek bennünket a Facebook-on! 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (6 db kép)
MEGOSZTÁS