Boldoczki Tímeával, az izsáki Gyermekjóléti- és Családsegítő Szolgálat vezetőjével, a Polgármesteri Hivatal udvarában találkoztunk, ahol már nagy erővel készülődött a mai ételosztásra.  A jótékonysági akció nem ma kezdődött, egy folyamat része.

A szervezők úgy döntöttek, hogy húsvét előtt újra megvendégelik egy tál meleg étellel a rászorulókat. Az esemény kapcsán Boldoczki Tímeát kérdeztem.  

Nem előzmények nélküli a mai ételosztás. Mit lehet róla tudni?

Még Mondok József polgármester úr kezdeményezte  ezt a jótékonysági rendezvényt: tavaly október-novemberre tehető, amikor egy vállalkozó keresett meg minket, hogy 70 fő részére egytálételt szeretne felajánlani. Ekkor született meg az a gondolat, hogy havonta egy ilyen akciót fogunk szervezni. Mivel az első jótékonysági ételosztás karácsony előtt történt, ami mindenkinek olyan szívmelengető érzést nyújtott, hogy ezt semmiképp nem szerettük volna kihagyni a továbbiakban.

-Hirdetés-

A Szolgálat az önkormányzattal együttműködve szervezi az ilyen alkalmakat, mi logisztikázzuk le ennek a folyamatát. A legfontosabb támogatók – akik teszik a felajánlásokat – a háttérben működnek. Többnyire ezek az emberek kérik a nevük elhallgatását, hiszen én is azt gondolom és magam is azt vallom, hogy

a jótékonyság nem azért van, hogy önmagunkat és önös érdekeinket képviseljük és reklámozzuk, hanem azért, hogy a szegényebb embereken tudjunk segíteni.

Hány fő áll a mai akció mögött?

Ez nagyon változó. Mindenkinek a saját anyagi helyzete diktálja azt, hogy mit tehet a közösségért. Van, amikor egy ember áll az egész jótékonyság mögött, és van, amikor öten-hatan fognak össze annak érdekében, hogy meleg ételhez juthassanak azok is, akiknek az életkörülményei nem engedik meg számukra a napi meleg ételt. Most jelenleg négyen állnak az akció mögött.

Milyen ételt rejtenek ezek a dobozok?

Kemény tarhonyát fognak kapni a családok. Az Izsáki Házitészta Kft-től rengeteg száraz tarhonyát, egy izsáki vállalkozó, Bédi Henrietta felajánlásából a burgonyát és kolbászt kaptuk, a többi hozzávalót az önkormányzat vásárolta meg.

Biczó Csárda az ételboxokat is biztosítja

Minden alkalommal a Biczó Csárda főzi meg az ételt, melyhez az ételboxot is biztosítják. Ezzel is segítve a higiénia betartását, de az osztás is természetesen az előírásoknak megfelelően történik.

Hány főt vártok?

A mai napon 70 főnek fogunk ételt osztani. Ez körülbelül 22-25 családot fog érinteni. Azonban nagy örömömre 80 adag ételt fognak kiszállítani, mert az alapanyagokból többet sikerült kihozniuk.  

Így a város ételdobozába – ami a piactéren található –  is el tudunk helyezni jó néhány adag meleg ételt.

Úgyhogy várjuk a rászorulókat, hogy vegyenek és vigyék bátran ezeket a frissen készült ételeket.

A város ételdoboza

Hogy történik meg a rászorulók kiválasztása?

Ez az egyik legnehezebb és legnagyobb körültekintést igénylő feladat, hiszen határt kell szabnunk, hogy mely családokat tudjuk támogatni. Próbálunk mindig igazságosan és reálisan dönteni. Adatbázisunkban nagyon sok család szerepel, ezért azon vagyunk, hogy előbb-utóbb mindenki kapjon élelmiszert, így az akció egyre több nehéz helyzetben lévő családnak jelent  segítséget.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (13 db kép)
MEGOSZTÁS