Nem áll meg az élet a Kiskőrösi EGYMI-ben a távoktatás ideje alatt sem. Tanulóik továbbra is rajzolnak a meghirdetett rajzpályázatokra, és egyre több díjat kapnak.

Legutóbb a Bogár Muzsika zenekar – Űrutazás című felhívására küldték be az iskola tanulói az elkészített remekműveket, melynek eredményéről Gyenizse Ágnes számolt be. 
 
A legjobbnak ítélt rajzok bekerültek a zenekar Űrutazás című klipjébe, melynek premierje a mai napon, április 2-án, az Autizmus Világnapján van. 
 
Kapcsolódó cikk
„Elsődleges célunk az, hogy Dávid minél önállóbb és teljesebb életet élhessen” – beszélgetés egy autista kisfiút nevelő édesanyával
„Elsődleges célunk az, hogy Dávid minél önállóbb és teljesebb életet élhessen” – beszélgetés egy autista kisfiút nevelő édesanyával
2008 óta tartják az autizmus világnapját április 2-án az ENSZ kezdeményezésére  azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet az autizmus...
 
A videoklip képi anyagában egy ügyes elsős kisdiákunk alkotása bekerült. Nagy öröm ez számára és mindenki számára az iskolában, mondta Ágnes. A Bogár Muzsika zenekar úgy döntött, hogy készít egy grátisz videoklipet is, melyben még 7 diákunk rajza szerepel, tette hozzá.
A klipben látható Balázs Jáfet, első osztályos tanuló rajza

Szívből örülünk, hogy tanulóink részesei lehetnek ennek.
Minden gyermek büszke lehet magára, hisz kiemelkedőt alkottak!

A Bogár Muzsika közösségi oldalán az alábbiakat írta a klip megjelenésével kapcsolatban.

„Kedveskéink!
Ma van az Autizmus Világnapja. Az autizmussal sokan csak hallomásból találkoznak, valódi jelentése távoli marad. Született egy dal, melyet értük, elfogadásukért, megértésükért Nekik ajánlunk, talán közelebb hozva az Ő Világukat a miénkhez. Mert tudjuk, hogy az autizmussal érintett gyermekek és felnőttek a legkülönlegesebbek közül valók, mélyreható emberi tulajdonságokkal, érzésekkel és intelligenciával.

Az Űrutazás című dalunkkal szeretnénk kifejezni irántuk érzett tiszteletünket, támogatásunkat és szeretetünket.
 
A dalhoz készített klipben és az online kiállításon látható képek autizmussal érintett gyermekek és felnőttek alkotásai, a verset autizmussal élő kisfiúnk hangjával hallhatjátok.
A megismerés mélysége az egyik kulcs lehet Hozzájuk, legyünk nyitottak, elfogadók, megértők. Amennyire csak lehet.”
 
-Hirdetés-

MEGOSZTÁS