A 2021/22-es tanítási évre való beiratkozás során nem feltétlenül szükséges a szülői személyes jelenlét: a pandémiás helyzetnek köszönhetően újfajta módon is megtehetjük azt. Nézzük a részleteket:

Idén háromféle beiratkozási lehetőség közül választhatnak a szülők: a hagyományos (személyes) jelenlét mellett online variációkat is kínálnak az oktatási intézmények.

-Hirdetés-

Lasztovicza László, a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola igazgatója a Kiskőrös Televíziónak elmondta, hogy április 15-én és 16-án bonyolítják le a hagyományos beiratkozást. A jelenlegi vírushelyzethez alkalmazkodva beiratkozási pontokat hoznak létre az intézmény tornaszobájában és az előre kijelölt tantermekben. 

A másik az úgynevezett online beiratkozás. A Kiskőrösi Óvodáknak köszönhetően eljuttatták a szülőkhöz azt a linket, amelyen keresztül közvetlenül be tudják íratni a gyermeküket. Az űrlap kitöltésével – és a küldés gomb megnyomásával – az adatok rögtön megjelennek az iskola rendszerében (a szükséges dokumentumokat szeptember elsején kell leadni az oktatási intézményben). Tehát a szülőknek nincs több feladatuk, hiszen az intézmény tölti fel az adatokat a krétarendszerbe. 

A harmadik lehetőség maga a krétarendszer, amelynek segítségével közvetlenül beírathatja bárki a gyermekét az intézménybe. A rendszer április 10-től nyílik meg.

A gyermek részéről szükséges dokumentumok: lakcímkártya, adókártya és TAJ-kártya. Az oktatási azonosítót az óvodák fogják odaadni a szülőknek. 

Fontos, hogy a felvétel a kihirdetéssel történik meg: az intézménynek április 23-ig kell dönteni a gyermekek osztályba sorolásáról. Ekkor jön létre az a sorrendiség, illetve besorolás, hogy melyik gyermek, melyik osztályba került. 

A teljes – a Kiskőrös TV által felvett – interjú az alábbi linken visszahallgatható:

MEGOSZTÁS