A megyei I. osztályban szereplő Soltvadkerti TE férfi kézilabda csapata magabiztos győzelmet aratott április 10-én hazai környezetben. Az együttes a Tiszakécske VSE gárdáját látta vendégül, akiket 11 góllal győztek le.

-Hirdetés-

A soltvadkerti csapat jó teljesítményt nyújtva nyert 31-20-ra (14-9): Csernák – Marosi 2, Thiesz 4, Szabó M. 8, Farsang 2, Piller 6, Pálinkás 1. Csere: Angebrandt (k), Hachbold 1, Patai 2, Szentgyörgyi 1, Opauszki 4.

A soltvadkertiek jól kezdték a mérkőzést és már a találkozó elején több gólos előnyre tettek szert (7-2).

Az első félidő közepén volt a hazaiaknál egy kisebb hullámvölgy, melyet kihasználva felzárkóztak a tiszakécskeiek (8-6), de ezt követően sikerült növelni az előnyét a hazaiaknak, így megnyugtató előnnyel vonulhattak a szünetre (14-9). A második félidőben helyenként felszabadultan játszó soltvadkertiek fokozatosan növelték az előnyüket és a végére ilyen arányban is megérdemelten nyertek. A találkozó végén Szentgyörgyi Sándort egy szabálytalanságot követően piros lappal kiállítottak, de ez már nem volt semmilyen ráhatással a mérkőzésre.

Nagy Máté – Soltvadkerti TE edzője

Nagy Máté – Soltvadkerti TE edzője:

A mai sikerben nagy szerepet játszott, hogy a védekezésünk stabil volt, ami hozzásegítette a csapatot a nyugodt játékhoz. Most kevesebb kapkodás volt a támadásaink során és több gólt is tudtunk szerezni lerohanásból. Azzal, hogy Szabó Máté a csapat rendelkezésére állt, jelentősen feljavult a védekezésünk és mellette Farsang Kristóf is kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Mivel jól működött a védekezésünk, így Csernák Gábor is több esetben bravúros védéseivel tudta segíteni a csapatot. Annak külön örülök, hogy a mai napon mindenkinek tudtam játéklehetőséget adni és az összes mezőnyjátékos gólt szerzett. Végre a láttam, hogy a görcsös játékot hátrahagyva felszabadultan kézilabdáztunk, ami sokat segített az eredményes támadójátékunkban.

Úgy gondolom, hogy a mai mérkőzés segíthet abban, hogy visszanyerjük az önbizalmunkat és ez jó alap lehet a további találkozókra. Szeretnénk mindent megtenni annak az érdekében, hogy a hátralévő fordulókban minden mérkőzésünket megnyerjük az alapszakaszban és a rájátszásban a legjobb négy csapat között szerepelve küzdhessünk meg a dobogós helyekért.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (47 db kép)
MEGOSZTÁS