Pályázatot hirdetett középiskolai tanároknak a Pro Progressio alapítvány.
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) mellett működő Pro Progressio alapítvány pályázatot hirdetett azoknak a középiskolai tanároknak az elismerésére, akik emelt szintű érettségire készítik fel tanítványaikat természettudományi tárgyakból, diákjaik eredményesen szerepelnek hazai és nemzetközi tanulmányi és innovációs versenyeken, illetve hátrányos körülmények között végeznek példamutató tehetséggondozó tevékenységet.

-Hirdetés-

Az alapítvány csütörtökön közölte az MTI-el, hogy 13. alkalommal hirdették meg pályázatukat középfokú oktatási intézmények (gimnáziumok, szakgimnáziumok) aktív pedagógusai részére.

Olyan matematika, fizika, biológia, kémia, informatika szakos tanárok pályázatát várják, akik közreműködnek a diákok motivációjának erősítését szolgáló rendezvények szervezésében, akiknek tanítványai közül többen tettek emelt szintű érettségit, és/vagy sikerrel szerepeltek megyei, országos és nemzetközi középiskolai tanulmányi versenyeken, az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Versenyen, továbbá 2016-2020 között több diákjuk is volt, aki érettségi után a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen folytatta tanulmányait.

A pályázatok díjazására hatmillió forintot különített el az alapítvány kuratóriuma, az elnyerhető összeg fejenként félmillió forint.

A pályázatokat április 30-ig nyújthatják be a pedagógusok.

A pályázatok tartalma:
A pályázatok terjedelme max. 3 oldal, mely tartalmazza a pályázó pedagógus szakmai életrajzát. A pályázathoz mellékelni kell az iskola igazgatójának javaslatát.

A 2021. évi Pro Progressio tanári díjra csak olyan pedagógusok pályázhatnak, akik 1971-ben vagy azt követően születtek, az elmúlt  három évben sem az alapítvány elismerésében, sem egyéb országos szintű elismerésben nem részesültek.

A pályázatok érvényességéhez kérik kitölteni a http://proprogressio.hu/kozepiskola címen elérhető online adatlapot is.

A pályázati felhívás további részletei az alapítvány honlapján, IDE kattintva érhetők el.

Forrás: MTI, proprogressio.hu
Kiemelt kép:proprogressio.hu/2020.10.29/Philip János

MEGOSZTÁS