A Kiskőrösi Óvodák Thököly úti óvodájába jár a 6 éves Bozó-Kutyifa Áron, aki a soltvadkerti Evangélikus Egyházi Óvoda által szervezett online mesemondó versenyen harmadik helyezést ért el a nagycsoportosok között. 

 

-Hirdetés-

Édesanyjával, Bozó-Kutyifa Eszterrel beszélgettünk. 

Melyik mesét választotta Áron, amivel sikerült dobogós helyet elérnie? 

A mese címe: A csökönyös kiselefánt, egy afrikai népmese, amivel sikerült a korcsoportjában harmadik helyet elérnie. A szervezőktől oklevelet, aszfaltkrétát, nyomdát, kulcstartót és egy foglalkoztató füzetet is kapott ajándékba, sőt én is kaptam egy szál virágot a mesemondóra való felkészítésért. 

Mióta tanul és mond meséket Áron? Milyen gyakran indul ilyen versenyeken, illetve miért döntöttetek úgy, hogy a soltvadkerti online mesemondón is részt vegyen?

Születése óta mesélünk neki meséket, így mindenféle mese a mindennapunk része. Sokat olvasunk itthon, nagyon szereti a meséket, sokszor mond saját történteket, akár kitaláltakat, akár megtörtént eseményeket, saját élményeket is elmesél a saját szavaival. Ez volt az első alkalom, hogy mesemondón vett részt. Az óvodapedagógus javasolta volt, hogy Áron induljon el a versenyen, mivel nagyon tehetségesnek tartja. Az oviban hallott meséket-verseket-énekeket is gyorsan megtanulja, visszamondja. Mivel a verseny ideje alatt Áron nem vett részt az ügyeleti óvodában, így együtt készültünk fel a versenyre itthon. 

Miért tartjátok fontosnak a mesemondást? Van kedvenc írója, meséje? 

A mese segíti a szókincs bővülését, fejleszti a kreativitást, a képzelőerőt, a közös meseolvasás a legjobb együtt töltött idő. Áron nagyon szereti a Magyar népmeséket, Benedek Elek meséit, és Berg Judit: Rumini történeteit.

Szeretettel gratulálunk, és további sikereket kívánunk! 

MEGOSZTÁS