Írta: vira

Megrendített és mély fájdalommal töltötte el szívünket, hogy 2021. április 16-án eltávozott a földi életből Csányi József László – akit kedvesen Jóskának szólítottunk – Kiskőrös és a járás megbecsült tagja, igazi közösségi, közösséget összetartó ember volt. Személye iránti tiszteletünket kívánjuk kifejezni ezzel az emlékezéssel.

-Hirdetés-
Ebben a cikkben a téma tartalma miatt nem tartjuk etikusnak fizetett hirdetések megjelenítését, ezért a hozzátartozók érzéseit tiszteletben tartva nem jelenítünk meg hirdetéseket.

Csányi József Kecelen töltötte gyermekéveit, majd iskolái befejeztével, 1975-től a Mezőgép Vállalat Kiskőrösi Gyáregységénél dolgozott diszpécser munkakörben. E munkahelyén ismerkedett meg későbbi feleségével Pivarcsi Ibolyával, akivel 1977-ben indították el közös jövőjüket. Házasságukból két fiúgyermek született, Norbert és Szabolcs.

1979-ben úgy döntött, hogy elindítja első önálló vállalkozását, amely fóliás virágkertészettel foglalkozott. Vállalkozását 1981-ben virágüzlettel kibővítette, ami akkoriban Kiskőrösön hiányzott.

Sikeres vállalkozói jelenléte, illetve a korábbi munkahelye hamar ismertté tette, ezért az akkoriban feltörekvő futballcsapat vezetői és szponzorai megbízták a Futball Baráti Kör elnöklési feladataival. Csányi József ezen a területen is maradandót alkotott: elnöklésével sikeresen szólította meg a lelkes focirajongó tábort és jó csapatmunkával 1992-re az NB II-ig menetelt a kiskőrösi csapat.

A sport iránt táplált szeretete az egész családjára kiterjedt. Támogatta a helyi futball mellett a jégkorongot, a teniszt és a kézilabdát is. A teniszpályák induló beruházásaiban részt vett, és élete végéig folyamatosan segítette annak fenntartását és üzemeltetését is. 2017-től már a Kiskőrösi Tenisz Klub elnöke volt.

Csányi József nevéhez köthető az 1990-ben elindult Holdfény Autósmozi, továbbá az 1992-ben megnyílt Billiárd Klub is, mely utóbbi megmentette az akkoriban nagy problémákkal küzdő Ipartestületet is. Az 1996-ban átadott Massív Üzletház kivitelezésében is részt vett, mint a beruházó vállalkozás ügyvezetője.
 
Sikeres vállalkozói évekkel a háta mögött Csányi József úgy döntött, hogy a média világában kamatoztatja a korábban szerzett tapasztalatait. Ezért 1997-ben megvásárolta és felújította a városi kábelhálózatot, amelyet szívvel-lélekkel üzemeltetett és fejlesztett az előfizetők megelégedésére. 1998-ban indította útjára a Kiskőrös Televíziót, a helyi eseményekkel foglalkozó csatornát, amely azóta is színvonalasan szolgálja a városlakókat. 2 évvel a televízió elindulása után a Kunság Rádió megszólaltatásával lepte meg a térség lakóit.

Tanfolyamot szervezett a médiához vonzódó helyi értelmiség számára, amelynek segítségével sok jó képességű jelentkező sajátította el a rádiózás és a televízióműsor-készítés rejtelmeit. A Csányi József által létrehozott Kunság-Média Kht. 2000 júliusától működtette a Petőfi Sándor Művelődési Központot, továbbá a turizmussal foglalkozók kérésére a Tourinform irodát is.
 
 A sokirányú elfoglaltsága mellett segítő szándékkal fogadta a felkéréseket a város különböző rendezvényeinek támogatására. Aktív munkával vette ki a részét a rendezvények szervezésében, lebonyolításban. Emellett újraindította a helyi vállalkozókat összefogó Vállalkozói Klubot is.

A Csengődi Kossuth Vadásztársaság tevékenységét is aktív tagként támogatta, majd 2017 és 2018 között az egyesület gazdasági felelőse volt.
 
Családjának szeretete a sok munka mellett mindig is fontos volt számára: akkor is, ha a vállalkozások néha kevés időt engedtek együtt tölteni velük. Csányi József boldogságát három fiúunokája koronázta meg.

Életének és munkásságának elismeréseként 2018-ban Kiskőrös Város Képviselő-testülete „Kiskőrösért” díjat adományozott részére, ezzel is kifejezve azt a közösségépítő, értékteremtő munkát, amelyet hosszú évekig kitartóan, szívvel, odaadással végzett el.

Határozott személyisége elengedhetetlen volt, hogy sikeres emberré váljon. A határozottság mellett érző szív lakozott benne, amelyet családja, barátai és kollégái gyakran tapasztalhatták.

Mától nem hallgathatjuk meg tanácsait, tapasztalatait, amelyet az elmúlt 65 év során megszerzett. Mára csak a néma csend maradt számunkra…

Emlékét, szellemiségét szeretettel őrizzük.

Együttérzésünket fejezzük ki a család számára:

VIRA.HU szerkesztősége

MEGOSZTÁS