Több, mint 10 millió forintos infrastrukturális fejlesztést valósítanak meg a Kiskőrösi Bem József Általános Iskolában. Az udvar térkövezése jelenleg is tart, az on-line oktatás végével a diákokat már sokkal komfortosabb udvari körülmények várják majd az intézményben.

A munkálatokkal az ütemterveknek megfelelően haladnak. Az iskola mögötti területen az intézmény és a kézilabda pálya közötti területet térkövezik le a szakemberek, akik az alap elkészítése után már a térkő egy részét is letették. A beruházás során több mint 700 négyzetmétert térköveznek le. A burkolat alá beton került, hogy arra szükség esetén gépjárművel is rá tudjanak menni. 

A beruházás során több mint 700 négyzetmétert térköveznek le
-Hirdetés-

„Ez egy több, mint 10 millió forintos beruházás, melyet a Kiskőrösi Tankerületi Központnak köszönhetünk. Ezúton is köszönjük nekik! A kivitelezést a Csaba Hungary Kft. nyerte el. Nagyon örülünk ennek a térkövezésnek, bár szeretnénk, ha minél több zöldfelület lenne az intézmény területén belül. 550 gyerek rohangál napi szinten kint a szünetben az udvaron, ezért itt a füvesítés elképzelhetetlen” – nyilatkozta Lasztovicza László, főigazgató. 

Új padokat is tesznek majd ki az udvarrészre, ahová szünetekben le tudnak ülni a gyerekek

A kivitelezés során már most kialakították azokat a részeket, ahova fákat fognak majd elültetni, így lesz, ami árnyékot ad. Új padokat is tesznek majd ki az udvarrészre, ahová szünetekben le tudnak ülni a gyerekek. A fejlesztést már régóta tervezték az iskolában. 

„Ez egy nagyon nagy hiánypótló beruházás, aminek nagyon örülünk. Egészségügyi szempontból is egy fontos fejlesztés, hiszen ezáltal a diákok nem a porban rohangálnak majd, illetve az sem hátrány, hogy rosszabb idő esetén a gyerekek nem hozzák majd be a sarat az intézménybe” – tette hozzá Lasztovicza László

Forrás: Kiskőrös TV 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (5 db kép)
MEGOSZTÁS