A Vadkerti-tó területén újabb fejlesztés, beruházás készül: elkezdődik az új vizesblokk építése és a játszótér kialakítása. A mai napon adta át Soltvadkert Város Önkormányzata nevében Kárász András, alpolgármester a munkaterületet a soltvadkerti székhelyű Maxbeton Kft. ügyvezetőjének, Bezsenyi Barnabásnak.

A Magyarország 2020. évi központi költségvetéséről szóló 2019. évi LXXI. törvény rendelkezése alapján Soltvadkert kormányzati támogatásban részesül, amelyet a Vadkerti-tó turisztikai fejlesztésére használhat fel. Azonban 2020. év első felében a koronavírus járvány elleni védekezésre való tekintettel felfüggesztették a támogatási szerződés megkötését.
 
2020. december 14-én azonban megkapta az önkormányzat az értesítőt, hogy a város részére támogatói okiratot kíván kiadni – a rendelet értelmében – a helyi önkormányzatokért felelős miniszter.
A támogatás 50%-ának megfelelő előleg folyósítása az okirat kiadását követő 30 napon belül történik és a további részletek tárgyévi – támogatói okirat szerinti – folyósítására csak abban az esetben kerülhet sor, ha az önkormányzat az előleget felhasználja és azzal elszámol.
Az önkormányzat a támogatói okirat kibocsátását követően megkezdi a közbeszerzési eljárást, s annak sikeres lebonyolítása után megkezdik a munkálatokat.

A beruházás a Kemping területén lévő új vizesblokk és egy modern játszótér kialakítását célozza

A beruházást legkésőbb 2021. december 31-ig be kell fejezni, azonban a vizesblokk 6 hónapon belül már átadásra kerül – tudtuk meg a kivitelezőtől.

-Hirdetés-

Az ide érkező vendégek részére kiemelt komfortfokozatú szociális épület kerül kialakításra. Ennek keretében lehetőség nyílik akár egy privát fürdőszoba bérlésre is. Természetesen az épületben helyet kap egy mosogatótér, mosókonyha, elkülönített női mosdók és tusolók, elkülönített férfi mosdók és tusolók, de még csecsemő fürdető helyiség is kialakításra kerül.

Vizesblokk látványterv
Kárász András elmondta, hogy 6-8 éve erősödött meg bennük a vágy, hogy korszerűsítsék a kempinget. Már akkor elkészítették a terveket, azonban pályázat híján nem haladt előre a dolog. 2017-ben az akkori testület úgy döntött, hogy önerőből valósítsák meg ezt az álmunkat. A 2018-ra tervezett építkezés azonban meghiúsult. Történt ez azért, mert lehetőséget kapott Soltvadkert akkor, hogy kormányablakot alakítson ki, amit viszont saját forrásból kellett megvalósítani. Ekkor folyt az óvoda építése, valamint több – szintén önerős – felújítás is. A felelős gazdálkodás elve, és a kormányablak fontossága háttérbe szorította a vizesblokk ügyét. 2019-ben a parlamenti képviselő közbenjárására viszont sikerült pályázatot benyújtani, ami nagyon kacifántos körülmények között, és Font Sándor rengeteg munkájának köszönhetően mára odáig jutott, hogy meginduljon a beruházás.
 

Font Sándor képviselő elmondta, hogy közel félúton haladnak egy hosszú távú, komplex, a Vadkerti-tó környezetét érintő fejlesztésben. Az első 30%-a már megvalósult, amely alatt a fogadóépületre kell főként gondolni, valamint a hozzá kapcsolódó beruházásokra, fejlesztésekre. A jelenlegi közel százmilliós beruházás további lépcsőt jelent a Vadkerti-tó turizmusfejlesztésében, amely tekintetében elmondható, hogy további tervekkel is rendelkezik a városvezetés. 

A munkaterület átadáson jelen volt még Fodorné dr. Schiszler Terézia aljegyző és Schnürlein Andor a Vadkert Komszolg Kft. ügyvezetője is.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (7 db kép)
MEGOSZTÁS