Az előző évben több alkalommal is beszámolt a Vira.hu olvasóinak Suhajda Antal, Akasztó polgármestere a település előtt álló fejlesztésekről. Az egyik legnagyobb tervezett beruházás az óvoda bővítése, valamint egy mini bölcsőde kialakítása. Hogyan áll most jelenleg a fejlesztési elképzelés? A témában megkerestük a polgármestert.

Január 26-án az önkormányzat aláírta a kivitelezői szerződést a közbeszerzési eljárás nyertesével, a kiskőrösi székhelyű Premium Goods Kft-vel. A munkálatok február 1-jén megkezdődtek, melyre a kivitelező vállalkozás egy évet kapott, hogy elkészüljön az új, a modern kor kihívásainak minden szempontból megfelelő épülettel, mondta el hírportálunknak Suhajda Antal, Akasztó polgármestere.

Suhajda Antal: „a napokban elkezdődik a falazási munka”
-Hirdetés-

A település első embere elmondta, hogy jelenleg 20 százalékos készültségi szinten van az új intézmény. „Az alapozással már elkészültek, és most válik igazán látványossá az építkezés: a napokban ugyanis elkezdődik a falazási munka.”

Suhajda Antal elmondta, hogy a beruházás mintegy 250 millió forintból valósul meg. Az építésre TOP-os pályázatból 160 millió forintot nyert az önkormányzat, a fennmaradó 90 millió forintot önerőként társította hozzá a település vezetése. (Megjegyzendő, hogy a terveztetéssel és eszközbeszerzéssel együtt a beruházás 280 millió forintból valósul meg.)

Ekkora önerőt csak úgy volt képes az önkormányzat a projekt mellé társítani, hogy minden forintot az élére állítottak: a település vezetése felelős, jövőbetekintő gazdálkodást folytat, így sikerült az önerő biztosítása. A település első embere elmondta, hogy ezen felül többlet forrásigényre is nyújtottak be igényt, melynek elbírálása folyamatban van. 

A polgármester kifejezte reményét, miszerint 2022 februárjában már fogadni tudja a legkisebbeket az ötcsoportos, 125 gyermek befogadására alkalmas óvoda és a 8 fős mini bölcsőde is.

MEGOSZTÁS