A HC Kiskőrös jégkorong csapata  több országos korosztályos bajnokságban szerepel, akik kiváló eredményeket értek el a nemrég befejeződött 2020/2021-es szezonban. Az utánpótlás csapatok mellett az elmúlt évadban már volt felnőtt gárdája is az egyesületnek, amely a „tavi hoki” küzdelmeiben vett részt.

A klub elnöke Szekeres Károly beszámolt arról, hogy milyen eredményekkel zárták a csapataik a különböző bajnokságokat. Megtudhattuk, hogy a magyar Jégkorong Szövetség az egyesületekre bízza annak eldöntését, hogy az utánpótlás bajnokságokban milyen osztályba nevezik be a csapataikat. A klub vezetése az edzőkkel egyeztetve hozta meg a döntéseket, hogy a különböző korosztályok a sikerélmény lehetősége és az erőviszonyok figyelembevételével, mely bajnokságokban szerepeljenek.

-Hirdetés-

Az U8-as csapat a C kategóriában lépett pályára, ami a kezdők szintjét jelenti. Itt legfeljebb két éve jégkorongozó játékosok szerepelnek a különböző csapatokban. Mivel a fiatalok jó teljesítményt nyújtottak, ezért a csapat B kategóriás találkozókon is pályára léphetett. A klubnál a szakmai munkáért felelős vezetőedző Zoran Jaramazovic, aki munkáját Kosóczky Tibor és Kosóczky Nikolett, valamint Halasi Márk segítik. Ebben a korosztályban nem vezették az eredményeket, csak a részvétel történt meg.

Az U10-es csapat az országos korosztályos bajnokság B csoportjában szerepelt. Itt a fiatalok nagyon jó teljesítményt nyújtottak és az ellenfelek közül többen is jelezték, hogy az A csoportban is megállnák a helyüket. Ebből a csapatból ki kell emelni Gyenizse Balázs kapus teljesítményét, akire már más csapatok is felfigyeltek. Ennek a korosztálynak meghatározó játékosa Veszelszki Dávid és Szikszai Zente, de rajtuk kívül még igen sok tehetség van ebben a korosztályban.

Az U12-es csapatnál az elmúlt szezonban gondot jelentett, hogy nem volt olyan edzőjük, aki végig dolgozott volna a gárdával. Ebben az előkészítő korosztályban sem vezetik az eredményeket, nincsenek helyezettek. A csapat a B kategóriában szerepelt, melyet több, mint 20 játékos alkotott. A fiúk szép eredményeket értek el és jól helytálltak a bajnokságban.

A korosztályok tekintetében az U14 jelent egy nagy ugrást, mivel innentől kezdve már a nagypályás szabályok szerint játszanak a fiatalok és vezetik a góllövőket, eredményeket. Sajnos jelen pillanatban a méretei miatt a kiskőrösi jégcsarnok játéktere nem felel meg az elírásoknak, így az elmúlt szezonban a szegedi pályán játszottak „hazai” környezetben. Ebben a korosztályban 38 csapat szerepelt az országos bajnokságban, melynek a B kategóriájában szerepeltek. A fiatalok az alapszakaszban 7, a középszakaszban 15 és a helyosztók során 5 mérkőzést játszottak le, amelyek után a 19. helyen végeztek. Ki kell emelni, hogy a helyosztók során a csapat a csoportjában a Székesfehérvár és a szegedi gárda mögött a harmadik helyen zárta a szezont. Ebben a kategóriában az egyéni pontlistán a legjobb 32 játékos között 4 kiskőrösi játékos neve is szerepelt.

Az U16-os csapat volt az elmúlt szezonban a klub büszkesége, hiszen a fiatalok minden előzetes várakozást felülmúló eredményeket értek el. A gárda a C kategóriában kezdte el a küzdelmeket alapszakasz, ahol olyan jól szerepeltek, hogy kiharcolták a B kategóriában való feljutást. A középszakaszban az ellenfelek között szerepelt az Ajka, a Dunaújváros, a Szeged és a KASI gárdája, ahol a második helyen zártak. A helyosztók során 5 mérkőzést játszottak le és nagy bravúrt végrehajtva megnyerték a csoportjukat a Diósgyőr, az FTC, a Szeged, az Ajka és a Dunaújváros csapatait megelőzve. Ebben a korosztályban összesen 31 csapat lépett pályára a korosztályos bajnokságban, melyek közül a 21. helyen végeztek. Itt az egyéni pontlista legjobb 37 játékosa között 8 kiskőrösi jégkorongozó neve szerepel.

Mindezek mellett az elmúlt szezonban első alkalommal lépett jégre a klub felnőtt csapata. A gárda a „tavi hoki” küzdelmeiben szerepelt és több jó eredményt elérve nagyszerűen helytálltak. A klub elnöke kiemelte, hogy szeretné ezúton is kifejezni köszöntét azoknak a szülőknek, akik gyermekeiket elhozták az edzésekre, mérkőzésekre és mindenben támogatták a fiatalok jó szereplését, sportolását.

Az egyesület vezetője nagy örömmel számolt be a kiváló eredmények mellett arról, hogy a Magyar Jégkorong Szövetség TAO bizottsága támogató döntést hozott a Kiskőrösön megépülő új, nagyméretű jégcsarnokkal kapcsolatban. Ennek értelmében a 2022/2023-as évadban pályaátépítés lesz Kiskőrösön, mely beruházás terveinek engedélyeztetése most van folyamatban.

Görkori Tábor
2021. 07. 05. – 07. 09.
2021. 07. 26. – 07. 30.

Érdeklődni:
hckiskoros@gmail.com
Tel.: 06-20-222-6669

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (7 db kép)
MEGOSZTÁS