A HC Kiskőrös utánpótlás jégkorong csapatai kiváló teljesítményt nyújtanak az országos korosztályos bajnokságokban. A fiatalok a bajnokságok alapszakaszait és középszakaszait követően most a rájátszás küzdelmeiben vesznek részt és a legjobbak között is több nagyszerű eredményt értek el eddig.

A klub elnöke Szekeres Károly elmondta, hogy a csapataik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Az U12-es korosztálynál nem vezetik az eredményeket, hiszen itt kezdődik a szabályok ismerete és a jégkorong konkrét megismertetése a fiatalokkal. A csapat a tavalyi évtől kezdődően a B kategóriában szerepel és az idén sikerült megőriznie a gárdának, hogy ebben az erős mezőnyben maradjon. Ebben a küzdelemsorozatban az A, B és C kategóriákban összesen 52 csapat küzd meg egymással. Az előkészítő korosztályban nagyon sok ügyes játékosa van a kiskőrösieknek, akik jövőre már az U14-es csapatban fognak szerepelni. A fiúk szezononként 19 mérkőzést játszanak, amelyeken jól helytálltak.

-Hirdetés-

Az U14-es korosztályban szereplő csapat már olyan mérkőzéseket játszik, ahol vezetik az eredményeket és a jégkorong hivatalos szabályai szerint küzdenek meg egymással a klubok. Itt országos szinten 28 csapat küzd meg egymással a bajnoki helyezésekért. A kiskőrösi együttes a harmadik kategóriában szerepel és összesítésben az 17. helyen áll. A gárda a saját kategóriájában vezeti a tabellát olyan csapatok előtt, mint a Szeged, az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia B csapata, a Pesterzsébet, Kaposvár és a Budapesti Vasas B csapata.

Zoran Jaramazovic (a képen jobbra)

Az U16-os csapat eredményei büszkeséggel töltik el a kiskőrösi klubot. Az idei ennek a korosztálynak az első éve a bajnokságban, mert korábban nem volt ilyen együttese a HC Kiskőrösnek. A fiatalok a korosztály C kategóriás bajnokságában kezdték el a küzdelmeket és nagy meglepetésre első helyen végeztek. Ezt követően folytatódott a sikertörténet, mert a középszakaszban a második helyen zártak olyan gárdák előtt, mint a Dunaújváros, a Szeged vagy a Kaposvár. Az együttes most a rájátszásban szerepel és a fiatalok két megnyert mérkőzéssel a hátuk mögött vezetik a tabellát. Ebben a korosztályban az A, B és C kategóriákban összesen 23 csapat méri össze erejét. A kategóriát tekintve országos szinten a középmezőnyben foglal helyet a csapat. Az együttes itt egy szezonban 23 mérkőzést játszik, ami már nagyon komoly felkészülést igényel minden játékostól.

Az elnök kiemelte, hogy ezeket a szép eredményeket nagy munkával és komoly szakmai háttérrel tudják elérni. A szakmai munkáért felelős vezetőedző a klubnál Zoran Jaramazovic, aki a jégen mindent megtesz a fiatalok fejlődéséért. Az adminisztrációban nagy segítséget nyújt Kosóczky Nikolett, valamint óriási segítséget jelent Halasi Márk személye – tavaly még az Erste Ligában jégkorongozott -, aki a játék minden mozdulatát meg tudja mutatni a fiataloknak az edzéseken. Nagyszerű munkát végez a gyermekekkel Kosóczky Tibor, de a folyamatosan növekvő igazolt játékosok száma miatt nagy valószínűséggel a közeljövőben egy újabb edzőre lesz majd szüksége a klubnak.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (18 db kép)