Csütörtöktől azonnali hatállyal visszavonja a szakosított szociális intézményekben, idősotthonokban egy éve elrendelt látogatási tilalmat – jelentette be az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján április 29-én csütörtökön.

Müller Cecília kifejtette, csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők élhetnek ismét a látogatás lehetőségével, az ilyen személy magával viheti a találkozóra a 18 évnél fiatalabb gyermeket is.
A korábban ajánlott kapcsolattartási lehetőségeket az intézményeknek továbbra is biztosítaniuk kell; akik nem kérték még az oltást, azokkal élhetnek csak.

-Hirdetés-

Megszűnik az intézményelhagyási tilalom is a védettségi kártyával rendelkezők számára. Amennyiben valaki nem rendelkezik azzal, és 72 óránál hosszabb időre elhagyja az otthont, csak negatív antigén gyorsteszt elvégzését követően térhet vissza – közölte.

[kapcsoloro url=https://vira.hu/2021/02/13/bacs-kiskun-megyeben-elsokent-a-kiskorosi-filadelfia-idosek-otthonaban-kezdtek-meg-a-masodik-koros-oltast/]

Beszámolt arról is, hogy csütörtöktől újra indulnak a daganatos betegségek korai felismerését célzó népegészségügyi szűrővizsgálatok, az emlő-, a méhnyak- és a vastagbélrákszűrés. A szűrések április 9. és 28. között szüneteltek, először azok kapnak meghívást, akiknek vizsgálata erre a két hétre esett volna.

Forrás: MTI
Kiemelt kép: illusztráció

MEGOSZTÁS