2021-ben már 15. alkalommal szervezi meg Lubik Imréről elnevezett országos trombitaversenyt a zalaegerszegi Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészeti Iskola. Ebben az évben, a járványhelyzetre tekintettel, online versenyre készültek a „SZÓ-LA-M” Alapfokú Művészeti Iskola trombitásai, Gmoser István tanítványai.

A versenyre videó felvételeken kellett rögzíteni a kis művészek előadását, melyet aztán a zeneiskola Zalaegerszegre továbbított, ahol a neves trombitaművészekből álló zsűri dönt a helyezések sorsáról. A döntőt azonban megelőzte egy szegedi megmérettetés.

Gmoser István, a „SZÓ-LA-M” Alapfokú Művészeti Iskola felkészítő pedagógusa
-Hirdetés-

Gmoser István, a „SZÓ-LA-M” Alapfokú Művészeti Iskola felkészítő pedagógusa elmondta, hogy a szegedi versenyen négy növendékből, három jutott tovább a zalaegerszegi országos döntőbe. Ide körülbelül 50 gyerek jut tovább, öt korcsoportban.

Ujvári Bálintot Magyarné Szenáky Tünde kísérte zongorán
Mivel a zeneiskola a járvány miatt zárva tart, ezért a három döntőbe jutott trombitás, hetente három-négy alkalommal Gmoser István otthonában készült a versenyre.

 

Bocor Jonatán és Magyarné Szenáky Tünde

Az országos döntőbe két első korcsoportos növendékem jutott tovább, Bocor Jonatán és Ujvári Bálint, mondta a felkészítő tanár. Ők csak pár éve trombitálnak. Második korcsoportos tanítványom is bekerült a döntőbe, Juhász Áron személyében. E három növendék képviseli Kiskőröst az országos versenyen.

Juhász Áron és Magyarné Szenáky Tünde

A kis trombitásoknak Magyarné Szenáky Tünde zongorakíséretével kötelező, és szabadon választott zeneműveket kellett előadniuk a Kiskőrös televízió kamerája előtt. Az eredményhirdetés időpontja még nem ismert. A gyerekek és a felkészítő tanárok is mindent megtettek a siker érdekében, most már a zsűrin van a sor.

Gratulálunk az országos döntőbe jutott versenyzőknek, felkészítő tanárnak és zongorakísérőnek. További sok sikert kívánunk! 

 

Kiemelt kép: illusztráció

MEGOSZTÁS