Rangadót pótoltak a megyei harmadosztályú bajnokság középcsoportjában május 5.-én szerdán, délután. Amikor is a hazai Akasztó vendége, a Kiskőrös volt.

A bajnokság végkimenetelének szempontjából is fontos találkozón, a felek végül csak úgy, mint ősszel, 1-1-es döntetlent értek el. A találkozó egészen a 65. percig hasonlított a labdarúgásra. Azonban az utolsó 25 percben már az időjárással kellett a játékosoknak megküzdenie. Hiszen, a kezdeti kellemes meleg idő után, a második játékrész közepétől nagy szél, és komoly eső zúdult az akasztói pályára. Majd a 84. percben a játékvezető meg is szakította a találkozót, hiszen már egyre jobban villámlott. Így a játékosok az öltözők előtt vártak körülbelül tíz percet.
Amikor kezdett csillapodni az eső, és a játékvezető úgy ítélte meg, visszatértek a csapatok a pályára. Az utolsó öt percben viszont már nem változott az eredmény.

Márki és Kriskó szemei a labdán
-Hirdetés-

Ami a találkozót illeti, óvatosan kezdtek a felek. A 15. percben a vendégek előtt adódott az első lehetőség. Gémesi János adott be balról. Beadására remekül érkezett középen Gyurián Gábor, azonban a hazai portás, Váczi kezében kötött ki a labda a lehetőség végén. Öt percre rá, Márki beadása után Palla Lajos lövése kerülte el centikkel a vendég kaput. A 23. percben Sinkó Dorián szép cselekkel hozta helyzetbe magát, majd a jobb felsőt vette célba, sokat nem is tévedett. A 32. percben Gémesi János ellen követett el Megyes Mihály szabálytalanságot a tizenhatoson belül. A játékvezető egyből a büntetőpontra mutatott. A megítélt tizenegyest Szlovák Pál lőtte a jobb alsóba 0-1. Három perc múlva máris egyenlítettek az akasztóiak. A tizenhatos vonalánál passzolt Palla Lajos a baloldalon érkező Lázár Zsolthoz, aki egyből középre küldte a labdát. A játékszer Suhajda Gergelyt találta meg a jobboldalon, aki közelről a bal sarokba helyezte a lasztit 1-1.

Kemény belépők is akadtak a rangadón

A második félidő harmadik percében egy veszélyes Lázár Zsolt szabadrúgást kellett kitornáznia Mlinkónak. Az 55. percben Gémesi jobb oldali beadása után Polyák centikkel maradt le a labdáról. Az 56. percben Biber János a hazaiak védője megkapta második sárgalapját így számára idő előtt ért végét a találkozó. A 65. perctől sajnos az időjárás, mint már a cikk elején szó esett róla, elrontotta a mérkőzést. Így, a nagy esőben már komoly helyzet nem is alakult ki.

A találkozó végül mondható, hogy igazságos döntetlennel zárult. A két csapat között a tabellán így maradt a hat pontos különbség. Igaz, a Kiskőrös egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.
Jelenet a mérkőzésről

Akasztó FC II. – Kiskőrösi LC II. 1-1

Akasztó FC II.: Váczi, Gubán (Madácsi), Márki, Juhász T., Megyes, Lázár Zs. (Biber T.), Podmaniczki (Fekete), Biber J., Fésüs, Palla, Suhajda (Bódi)

Kiskőrös LC II.: Mlinkó, Rózsavölgyi, Gémesi, Kriskó, Pecznyik (Somlyai), Szlovák P. (Polyák), Lesták, Andó, Gyurián, Mokrickij, Sinkó (Szentgyörgyi)

A találkozó után a két csapat vezetőedzője nyilatkozott hírportálunknak.

Tóth János vezetőedző, Akasztó FC II.:

A találkozón három tényezővel kellett megküzdenünk. Az időjárással, egy nagyon jó és masszív Kiskőrösi csapattal és azzal, hogy az 56. perctől emberhátrányban játszottunk. Kiállították a jobboldali védőnket. Utána is voltak lehetőségeink. Nyerhettünk volna, a Kiskőrös szintén. Úgy gondolom, hogy a mérkőzés összképét nézve, igazságos döntetlen született. Gratulálok a Kiskőrös csapatának. Így a bajnokság továbbra is kiélezett maradt. A két megyei első osztályú játékosunk azért játszott ma nálunk, mert a bajnokság kezdete óta, aki eltiltás alatt van a megye egyes csapatnál, az lent játszik nálunk. Amikor az eredeti időpontra volt kiírva ez a találkozó, akkor mi telibe megvoltunk. Most sajnos több sérültünk is van a megye egyes és a megye hármas csapatnál is. A múlt heti fordulóban Soltvadkerten, pont kisárgultak, így játszottak ma nálunk, hogy meccsben maradjanak.
Nem értjük a Kiskőrösiek felháborodását, hogy két megyei első osztályú játékos játszott köztünk. Amikor mi a megye háromban indultunk és kikaptunk tőlük 4-0-ra, akkor a Kiskőrösi együttesben is három aktív megyei első osztályú játékos lépett pályára ellenünk. Ezt a szabályzat nem tiltja.

Rácz János vezetőedző Kiskőrösi LC II.:

Azzal kezdeném, hogy három középhátvédünk sérült. Molnár Zoltán, Rumán Tibor és a Markó Zsolti. Ennek következtében megpróbáltunk úgy felállni, mint még soha. Szerintem egy jó meccset játszottunk. Mi emelt fővel vonultunk le a pályáról, én úgy érzem. Mi a megyei első osztályból nem hoztunk le senkit. Egy ifjúsági játékos szerepelt ma csapatunkban, aki eddig még nem játszott nálunk.
Az időjárás sajnos tönkretette a mérkőzést. Sajnáltam a srácokat, mert ilyen időben, hatalmas záporok és zivatar közepette kellett megküzdeniük. Ez a találkozó jobb időt érdemelt volna. Ziccereink nekünk is, és az Akasztóiaknak is megvoltak. Gratulálok az Akasztónak.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (36 db kép)
MEGOSZTÁS