Szomszédvári rangadóra került sor a Magyar Kupa első fordulójában, amikor május 5-én hazai környezetben fogadta a Kiskőrösi LC gárdája a Soltvadkerti TE együttesét. Ezen a napon a kiskőrösiek a játék minden elemében felülmúlták a vendégeket és jó játékkal arattak nagy gólarányú győzelmet.

-Hirdetés-

Kiskőrösi LC-Soltvadkerti TE 6-1 (3-0)

A Kiskőrösi LC csapata

Kiskőrösi LC: Tóth Z. – Filus, Rácz (Breznyán), Pintyi, Dunai, Salami, Nagy A. (Simon), Mihály, Tóth Á. (Mokrickij), Barkóczi, Vajda.
Edző: Miskovicz Bálint

A Soltvadkerti TE csapata

Soltvadkerti TE: Eifert – Frei, Pekker, Fejes (Tóth Á.), Viola, Dulai, Lévai, Pál, Molnár (Ritter), Burszki, Fék (Varga B.).
Edző: Újvári Gábor

A találkozó már az első félidőben eldőlt, amikor fél óra leforgása alatt háromgólos előnyre tettek szert a kiskőrösiek Pintyi Roland, Salami Eugene és Dunai Rudolf révén. A szünet után az első támadásából újabb gól lőtt a hazai csapat, amikor egy szép támadás végén Salami Eugene talált a kapuba (4-0). A soltvadkertiek ezt követően a hazai hálóőr Tóth Zoltán hibáját kihasználva – kiejtette a labdát a kezéből – Fejes Vince találatával szépítettek (4-1). A végeredményt Simon Dominik (5-1) és Filus Gábor (6-1) góljai állították be. Az eldőlt mérkőzést mintegy 10 perccel a rendes játékidő vége előtt félbeszakította a játékvezető a viharos időjárás miatt.

Miskovicz Bálint – Kiskőrösi LC edzője:

-Nehéz mérkőzésre számítottam, de szerencsére ezt az akadályt most könnyedén vettük. A fiúk úgy álltak a mérkőzéshez, ahogy kértem tőlük. Ma volt szélsőjátékunk, a soltvadkertiek védelme mögé tudtunk kerülni és az oldalról beadott labdákból szereztük góljaink nagy részét. Úgy gondolom, hogy a játék képe és a helyzeteink alapján ilyen arányban is megérdemelten nyertünk.

Újvári Gábor – Soltvadkerti TE edzője:

-Sok sérültünk és hiányzónk volt a mai mérkőzésre, ezért igen tartalékosan tudtunk pályára lépni. Mindezek ismeretében úgy fogtam fel ezt a találkozót, hogy egy jó felkészülési mérkőzés legyen a hétvégi bajnokira. Nagy gólarányú vereséget szenvedtünk, de nem vagyok elkeseredve, mert láttam a fiúktól jó dolgokat. Pozitívum volt, hogy sok labdát tudtunk szerezni a középpályán, de sajnos sokat el is adtunk. A védekezésünkön van még mit javítani, közelebb kell állni az ellenfél játékosaihoz és jobban kell koncentrálunk. A mérkőzést a játékvezető szerintem jogosan szakította félbe, mert akkor már eldőlt a találkozó sorsa és ilyen rossz időjárási körülmények között a játékosok testi épségének megóvása mindennél fontosabb volt.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (42 db kép)
MEGOSZTÁS