Továbbra is kiemelt feladatának tekinti a Kiskőrösi Rendőrkapitányság az ittas járművezetőkkel szembeni fellépést a balesetek számának csökkentése érdekében. A statisztikai adatok azt mutatják, hogy Kiskőrösön és térségében kiemelten magas az ittasan volán mögé ülők száma.

A tavalyi évben bekövetkezett 84 sérüléses balesetből 17 alkalommal ittas volt az okozó. Ez 20,3 százalékos arány. Az országos átlag ehhez képest 8-9 százalék körül van, mondta el kérdésünkre Csizovszki László rendőrkapitány.

-Hirdetés-

Elmondható, hogy a kiskőrösi térségben az országos átlag duplájánál kicsit rosszabb az átlag. „E tekintetben azt tudom elmondani, hogy 225 darab eljárást folytattunk le ittas járművezetés miatt 2020-ban. Ez rendkívül magas szám.”

Ha megnézzük, az összes településünk érintett volt ebben.”

A rendőrkapitány elmondta, hogy a megyei átlag is 13,7 százalékos volt, tehát Bács-Kiskun megye is jobb eredményt produkált ebben a tekintetben. Csizovszki László elmondta, hogy a rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy e jelenséggel szemben fellépjen.

„Nagyon fontosnak érzem, mert úgy vélem, hogy ezen keresztül is vezet az út a már megfogalmazott célkitűzések megvalósításához. Minden egyes megnyilatkozásomban kérni szoktam az állampolgárok segítségét, hogy az ittas járművezetés kapcsán segítsék a rendőrség munkáját. Egyrészt senki ne vezessen ittasan, amennyiben ilyet tapasztalnak ismeretségi körben, baráti körben, rokoni körben, akkor kérjék meg az illetőt, hogy ne tegye ezt.”

Csizovszki László: „Kérem, hogy segítsék a munkánkat, mivel mindenkit hazavárnak!”

Csizovszki László elmondta, hogy ha közösen fellépünk az ittas járművezetéssel szemben, akkor meg van az esélyünk arra, hogy a 2021-es évben a rendőröknek kevesebb alkalommal kelljen kimenniük halálos balesetek helyszínére.

Kérem, hogy segítsék a munkánkat, mivel mindenkit hazavárnak!

– hívta fel a figyelmet a rendőrkapitány. 

Kapcsolódó cikk
Halálos kimenetelű balesetek a térségben: a gyorshajtás az egyik legfőbb ok
Halálos kimenetelű balesetek a térségben: a gyorshajtás az egyik legfőbb ok
A Kiskőrösi Rendőrkapitányság illetékességi területén 100 százalékkal nőtt a halálos közlekedési balesetek száma, melyhez nagymértékben hozzájárult a gyorshajtás. Csizovszki László...
MEGOSZTÁS