A Kiskőrös Városért Alapítvány alapfeladata a helyi kulturális értékek megőrzése és a tehetséges fiatalok támogatása. Emellett a gyermeknaphoz kapcsolódóan minden évben közösségi eseményt szervez az alapítvány kuratóriuma. A tavalyi évben a járványhelyzet miatt ez nem valósult meg, és még az idei évben is bizonytalan az, hogy lehet-e rendezvényeket tartani május végén. Ezért most egy alkotópályázatot hirdetett az alapítvány, melyben a város épített értékeit, természeti kincseit és az itt élők hagyományait bemutató pályamunkákat várnak. 

-Hirdetés-

 

A pályázathoz választható témák sokszínűségéről, valamint a kategóriákról Harangozóné Balogh Zsóka kuratóriumi tag mesélt. 

Az alapítvány feladata a tehetséggondozás, ezért próbáljuk széles körben megszólítani a gyerekeket. 3-18 éves korig írtuk ki a pályázatot, igyekeztünk kategóriákba sorolni a gyerekeket. A felhívás mindenkinek szól. Négy kategóriánk van. Az első az óvodás – képzőművészeti alkotás, míg a második az ált. iskolai alsó tagozat – képzőművészeti alkotás, a harmadik az ált. iskolai felső tagozat – képzőművészeti vagy irodalmi alkotás, illetve a középiskolások – képzőművészeti vagy irodalmi alkotásait várjuk szeretettel. De e kettőt akár ötvözhetik is. Az alkotások elkészítésébe többféle technika is belefér, nem szeretnénk, ha a gyerekek kötöttségekben gondolkodnának. Rendkívüli szabadkezet adunk nekik az önmegvalósításban – mesélte Harangozóné Balogh Zsóka

Az óvodások és az alsósok mellett a felső tagozatosok és a középiskolások munkáira is számítanak. E két korosztályba már irodalmi alkotásokat is várnak, ami készülhet vers, novella, vagy esszé formájában is. A kikötés csak annyi, hogy a pályázó azt mutassa be, hogy mit jelent számára Kiskőrös. A pályázat több szempontból is egyedülálló Kiskőrös életében. Amellett, hogy széles korosztályt érint, kiemelkedő díjazással és elismeréssel jár. Mind erkölcsi, mind anyagi tekintetben. Az alapítvány az összes beérkező pályaművet a főtéren kiállítás keretében szeretné majd a nagyközönség elé tárni a gyermeknaphoz kapcsolódóan. 

Nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor egy alkotó láthatja a saját munkáját kiállítva a városban. Ez nemcsak május 30-án az eredményhirdetés és megnyitó alkalmával jelent élményt a kiállítónak, hanem az itt élőknek is, amikor felfedeznek egy-egy ismerős alkotót. Azt gondolom, hogy szép és értékes látványossága lehet majd a városnak a turisták számára is – tette hozzá.

Azokat az alkotásokat, amelyek tablókon nem jeleníthetők meg, a művelődési központ ablakaiban fogják kihelyezni a korábbi ablakkiállítások mintájára. 

Egyetlen kérésünk van, hogy mindenki a nevével és életkorával lássa el az alkotását, valamint adjon annak címet is. A pályaműveket május 20-ig kérjük leadni a Petőfi Sándor Művelődési Központba, illetve e-mailben: kiskorosvarosert@gmail.com. E-mail címet és telefonszámot fogunk mindenkitől kérni, mert ezeken a csatornákon fogjuk őket kiértesíteni. Azért ez fontos, hogy aki díjazásban részesül, azokat ne érje meglepetés. Az a pályázó, aki a díjátadón nem tud részt venni, az emléklapot a művelődési központban veheti át.

Kategóriánként komoly díjak kerülnek majd átadásra a rendezvény keretében május 30-án 11 órakor a Petőfi téren. 

Minden kategóriában három díjazottat szeretnénk kihirdetni. Az óvodás és a kisiskolás kategóriában az első három díjazott értékes ajándék tárgyjutalmat kap. A nagyobb korosztályokban, a 3-4. kategóriában az első három helyezett pedig pénzjutalomban részesül. Az első helyezett 25 000 Ft, a második 20 000 Ft, a harmadik pedig 10 000 Ft díjazásban részesül. Az összes induló emléklapot kap, illetve apróbb tárgyi ajándékokat, amivel elismerjük és értékeljük a munkáját – mondta. 

A helyezettek kiválasztásában szakavatott zsűri lesz majd az alapítvány segítéségre. 

Öt főből álló zsűrit képzeltünk el, melynek tagjairól egyelőre még zajlik az egyeztetés. Egy biztos, hogy kuratóriumunkat dr. Ba Mariann fogja képviselni. 

A “Kiskőrös, az én városom” elnevezésű pályázathoz kapcsolódó felhívás, valamint a pályázat beadásához tartozó részletek megtalálhatóak a Kiskőrös Városért Alapítvány, valamint Kiskőrös Város honlapján és a közösségi médiában is. A pályaműveket május 20-ig kell leadni a Petőfi Sándor Művelődési Központ épületében. 

 

Kapcsolódó cikk
Gyermeknapi pályázat Kiskőrösön
Gyermeknapi pályázat Kiskőrösön
  Kiskőrös Városért Alapítvány 6200 Kiskőrös, Petőfi tér 1.   A Kiskőrös Városért Alapítvány által kiírt gyermeknapi kreatív pályázat részletes...

Képek forrása: pexels.com

MEGOSZTÁS