A kiskőrösi mentőállomás munkatársai a járványügyi helyzetben hónapok óta hatalmas munkát végeznek. A munkájukat sok vállalkozó és magánszemély köszöni meg nap mint nap adományok átadásával.

 

-Hirdetés-

Három kiskőrösi vállalkozás gondolta úgy, hogy egy élelmiszereket tartalmazó ajándékcsomag átadásával segíti a mentősök mindennapjait. Az adományt május 13-án Marton György adta át a mentősöknek. A csomag tartalma gyümölcs, üdítőital és kávé volt, melyet a kiskőrösi Dózsa György utcában található Barthos Zoltán – zöldségbolt, a Szedán Ker. Bt. – autóalkatrész bolt és a Csali Horgászbolt adományozott.
Az Országos Mentőszolgálat kiskőrösi állomásán egy esetkocsival és két mentőautóval látják el a feladatokat. Összesen 27 fő dolgozik a mentőállomáson, akik közül 11-en mentőápolók, 11 gépkocsivezető és 5 mentőtiszt, a gépkocsivezetők közül pedig 5-en mentő-technikusok, tehát ápolóként is látnak el feladatot.

Amikor baj van, akkor a 112-es segélyhívószámot tárcsázva lehet jelezni a problémát. Ez a telefonhívás egy központi diszpécserhez érkezik, ahonnan a segélyhívás adatait átküldik Kecskemétre a megyei mentésirányításnak és ezekkel az adatokkal érkezik riasztás Kiskőrösre. Egy percen belül már megtörténik a kivonulás. A feladatellátáshoz, a napi munkához minden eszköz adott és a járványügyi védőfelszerelésekkel is rendelkeznek.

A Kiskőrösi Mentő Alapítvány elnöke és a mentőállomás vezetője Farkas Gyula elmondta, hogy az alapítványuk nevében ezúton is köszönetet szeretne mondani mindenkinek, akit adományával, felajánlásival támogatta és támogatja munkájukat. Nagy örömmel vették, hogy most is érkezett kiskőrösi vállalkozók felajánlásának köszönhetően élelmiszerekből álló adománycsomag. Megemlítette, hogy az adományozási szándákkal kapcsolatban a Kiskőrösi Mentő Alapítvány Facebook oldalán jelezhetnek ilyen szándákot vagy az ott megtalálható telefonos és e-mail elérhetőségen tehetik ezt meg. Az alapítvány továbbra is fogadja az adó 1%-áról szóló felajánlásokat, amit az adószámuk (18369353-1-03) alapján bárki megtehet.

MEGOSZTÁS