Egy friss, reprezentatív kutatás szerint a koronavírus-járvány következtében a hatvan év felettiek körében nőtt az igény a telefonáláson és SMS-küldésen túlmutató, adatforgalmat igénylő mobilkommunikációra – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

-Hirdetés-

Hozzátették, a hatvan év felettiek is egyre gyakrabban végeztek adatforgalmat igénylő tevékenységeket a Covid–19 első hulláma alatt. A tapasztalat egyébként azt mutatja, hogy az idősek elsőként a közösségi oldalakat szeretnék megismerni, mert főként azokon keresztül tájékozódnak a családjuk felől.

Ez a tanfolyam lehetőséget nyújt számukra ahhoz, hogy biztos alapokat szerezzenek a számítógépek és az internethasználat terén.

Hiszen képesek lesznek az információk gyűjtésére, felhasználására, tárolására, a közösségi kapcsolattartás platformjainak, applikációnak használatára is.

Egy korábban indított számítástechnikai tanfolyam folytatásaként szeretnénk segíteni ezzel a lehetőséggel mindazoknak, akik regisztráltak a közösségi oldalakon, de bizonytalanok annak használatában. A saját számítástechnikai eszköz megléte nélkülözhetetlen ehhez. A képzést kiscsoportos foglalkozás keretében tervezzük megvalósítani, heti egy alkalommal. Amint összejön a max. 10 fő, tudjuk is indítani a “házi-tanfolyamot” – meséli Szabadi-Maglódi Kitti

Azon személyek jelentkezését várják, akik szeretnék elsajátítani a közösségi oldalak (Facebook, Instagram) kezelését.

A tanfolyamon való részvétel feltétele: saját eszköz (laptop vagy tablet) megléte. 

Jelentkezési határidő: folyamatos, a Petőfi Sándor Művelődési Központban (6200 Kiskőrös, Petőfi Sándor tér 4/A.) vagy telefonon 06-78/312-315, 06-20/226-6443. 

 

Kiemelt kép: illusztráció (http://westwoodenabler.com/) 

MEGOSZTÁS