A megyei első osztályú bajnokság 28. fordulójában az Akasztó FC a Kiskunfélegyháza együttesét fogadta május 16-án. Az előjelek nem voltak túl jók a hazaiak számára. A héten már a második mérkőzésüket játszották, illetve több alapemberére sem számíthatott Szrenkó István vezetőedző. Jól bizonyítja ezt az is, hogy a hazai Akasztó egy csere játékossal tudott kiállni a mérkőzésre.

A találkozón végül kijött a két csapat közti különbség és a Kiskunfélegyháza elvitte a három pontot Akasztóról.

-Hirdetés-

Az összecsapáson a vendégek szerezték meg a vezetést a 20. percben. Nagy Viktor passza után, Nagy Dániel lőtt higgadtan a hazai kapuba 0-1. Nemsokra rá, egyenlített az Akasztó a 25. minutumban. Geiger Roland szerzett labdát a középpályán, majd egyből passzolt Vincze Dezsőhöz, aki remekül ugratta ki Juhász Tamást. Ő egyedül mehetett a kapusra, és higgadtan, a kijövő kapus mellett a jobb alsóba helyezte a labdát 1-1. A 30. percben Nemesvári Dániel küldte a labdát kapura, Németh azonban szépen védett. A 40. percben Vincze Dezső lövését hárította Oroszi Tibor. A 44. percben Geiger Roland szánta el magát lövésre a tizenhatos vonalánál. Lövése centikkel kerülte el a kaput.

Juhász Tamás ezen lövése egyenlítést ért
A második játékrész egy Németh bravúrral indult.

Az 50. percben Márki Bence lépett ki remekül a védői közül és egyedül mehetett Oroszi kapujára. A vendég portás mellett el is tudta lőni a labdát. Azonban a játékszer végül a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. Az 55. percben egy jobboldali beadás után Nagy Dániel fejese a felső lécről éppen Nagy Viktor elé került, aki közelről nem hibázott és a hálóba rúgta a bőrt 1-2. A 60. percben a hazaiak kapusa Németh Zsolt, két bravúrt is bemutatva mentette meg csapatát az újabb góltól. Előbb Nagy Viktor fejesét védte bravúrral, majd Oroszi Dániel közeli lövése is elakadt Némethben. Két perc múlva közel járt az egyenlítéshez az Akasztó. Vincze Dezső és Márki összjátéka után Juhász Tamáshoz került a labda. Juhász megint egyedül iramodott meg a vendég kapura. A kijövő Oroszi Tibor mellett el tudta vinni a labdát, ám a kapuba nem tudott betalálni, mert a visszaérő Urbán Pál becsúszva a gólvonalról mentett.

A 70. percben Ábel szöglete után, Horváth Balázs fejesét védte újra bravúrral Németh. A 77. percben Oroszi Dániel két cselt bemutatva játszotta magát tisztára, mely után laposan kilőtte a hazai kapu bal sarkát 1-3. A 88. percben a csereként beálló Huszka helyzeténél újra Némethnek kellett jól kijönnie, és hárítania. Egy perc múlva Ábel Zsolt lövése me nt centikkel mellé. A találkozót egy Kiskunfélegyházi kapufa zárta.

A találkozón végül Kiskunfélegyháza gyűjtött be három pontot, a sok hiányzói ellenére is jól küzdő Akasztó ellen.

Akasztó FC – Kiskunfélegyházi HTK 1-3

Akasztó: Német Zs., Vincze D., Bányai, Bánszki, Font, Juhász, Németh T., Geiger (Vincze S.), Dobosi, Márki, Csoba
Vezetőedző: Szrenkó István

Kiskunfélegyháza: Oroszi T., Horváth, Urbán, Magony, Valkai (Huszka), Oroszi D., Nagy V. (Kurgyis), Ábel, Kulcsár, Nemesvári, Nagy D. (Szabó D.)
Vezetőedző: Némedi Norbert

Judák János- Akasztó FC technikai vezető:

Tartottunk a mérkőzéstől, hiszen tudtuk, hogy sok a sérültünk, alig van játékosunk egyetlen egy cserénk volt. Az első félidőben még jól tartotta magát a csapat. A második játékrészben azonban, kijött az edzéshiány a betegségek, és sérülések miatt. Annak ellenére, hogy két-három százas ziccert kihagytunk, amiket nem tudtunk berúgni. Az ellenfél viszont a helyzeteiket berúgta. Reálisabb lett volna a döntetlen. De a futball ilyen, aki több gólt lő, az nyeri meg a mérkőzést. Gratulálunk a Kiskunfélegyháza csapatának.

Némedi Norbert- vezetőedző KHTK:

Szerintem, ezen a mérkőzésen az döntött a javunkra, hogy a végét jobban bírtuk, mint a hazai csapat. Az Akasztónak nagyon nehéz lehetett, mert több találkozójuk is elmaradt. Így sűrűbb a programjuk a végére. Ez ki is jött a javunkra. Az elején még egy jó mérkőzés volt. Viszont így, ennyi különbség, reális lett a két csapat között a végére.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (47 db kép)
MEGOSZTÁS