Az Eckerle Industrie Kft. második alkalommal, idén is biztosította a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum számára a gépi forgácsoló gyakorlati vizsga helyszínét Kiskőrösön, május 18-án és 19-én. A vizsgán hat végzős tanuló vett részt, akik közül ketten az Eckerlét választották szakmai képzésük helyéül is.

Gépi forgácsoló vizsga

A tanulók megmérettetése a 2020/2021-es tanévben sokkal nagyobb kihívást jelentett a korábbi évekhez képest, hiszen a gyakorlati felkészülést igénylő képzésnek az elmúlt időszakban is számtalanszor vetett gátat a koronavírus, és az ahhoz kapcsolódó védelmi intézkedések. Az Eckerle gyakorlati oktatója, Madácsi Imre emiatt pár hét leforgása alatt, megfeszített tempóban készítette fel eredményes szakmai vizsgára tanulóit. Így a nagy napon a diákok legjobb tudásuk szerint adtak számot esztergálási, marási, mérési ismereteikről. A vizsgabizottság a szakképzési centrum kiskőrösi, kiskunhalasi, és kiskunfélegyházai tanáraiból állt.

A vizsga ünnepélyes lezárása

Az esemény ünnepélyes lezárására az Eckerle oktatótermében került sor. Szabó Edina, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium igazgatónője kiemelte, milyen fontosnak tartja az élethosszig tartó tanulást és az együttműködést a helyi cégekkel. Megemlítette azt is, hogy a képzés sikerének kulcsa az oktatási intézmény és a cégek közti folyamatos szakmai párbeszéd. A gyakorlati vizsga helyszínét biztosító kiskőrösi cég vezetői is gratuláltak a tanulók sikeres szakmai vizsgájához. Klam Zita cégvezető asszony a kitartásra, elhivatottságra, folyamatos tanulásra buzdította őket. Rausch György, az Eckerle Industrie Kft. cégvezetője elmondta, hogy a gépi forgácsoló szakma sajnos hiányszakma Magyarországon, éppen ezért térségünkben is kiemelkedő kereseti lehetőséget biztosít a megfelelő szaktudással, ügyességgel, szorgalommal rendelkező egyének számára.

Az Eckerlében vizsgázott tanulók, Madácsi Imre gyakorlati oktató és a vizsgabizottság tagjai

Az Eckerle Csoport 2020-tól a Prettl Group tagjaként, több mint fél évszázada szénkefetartók fejlesztésével, gyártásával, szerelésével foglalkozik: termékeit az autóipar, a háztartási termékek és kisgépek piacán használják fel. A szereléstechnika mellett fő kompetenciái közé tartozik a komplex műanyag-, és fröccsöntött alkatrészek (betétes fröccsöntés) gyártása, elektronikai komponensek integrációja, lézer- és ellenállás-hegesztés, CNC megmunkálás, egyedi termelőeszközök fejlesztése. Az Eckerle lányvállalata elsőként nyerte el a Bosch Rexroth Kft. partnerei között a minősített kiválóság védjegyét Magyarországon.

-Hirdetés-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (48 db kép)
MEGOSZTÁS