Napi szinten több száz lakó és gazda használja mind a „Széles” utat, mind a Seregélyesi utat, mely földutak folyamatos karbantartást és energiát igényeltek a városvezetés részéről. Ezért a kiskőrösi képviselő-testület úgy döntött: a két érintett útszakaszt leaszfaltoztatja, minderről Domonyi László, Kiskőrös Város polgármestere számolt be a Kiskőrös Televíziónak.

A polgármester elmondta, hogy a Versenyképes Magyarország Operatív Programból (VMOP) elnyert forrásból és saját erő bevonásával több, mint 100 millió forintból fog megvalósulni a beruházás.

-Hirdetés-

A két út felújítással kapcsolatban kitért arra is, hogy a Rácz út már a város közigazgatási határán fekszik, ezért a kiskőrösi városvezetésnek addig van lehetősége szilárd burkolattal ellátni a Seregélyesi utat. A „Széles” út Izsáki út csatlakozásától és a Madách utca folytatásában – a vasúti átjárótól a két út a Szentpéteri Borászatnál található csatlakozási pontjáig – kerül leaszfaltozásra.

Domonyi László hangsúlyozta, hogy a „Széles” utat érintő fejlesztés rendkívül fontos a városvezetés számára, hiszen nagy forgalmat bonyolít le napi szinten: életvitelszerűen sokan laknak ott, valamint jó mezőgazdasági területek találhatóak a város azon területén is.

A kiskőrösi önkormányzat korábban már figyelmeztette a kivitelezőt, hogy azoknak a későbbiek során el kell bírniuk a kamionokat, vagy éppen a tápanyag utánpótlást szállító hatalmas járműveket is. Ezeket a szempontokat figyelembe véve, a körülbelül 2 hónapon belül elkészülő új aszfalt utak speciális technológiával készülnek el. Ezzel kapcsolatban a polgármester elmondta, hogy egy gépsor előzetesen átdolgozta a földet, melyre 15 centiméter vastagon követ terítettek. Majd ezt követően egy terítőgép segítségével mintegy 5 centiméternyi vastagon cementet szórtak rá, melyet hengerelés után folyamatosan locsolnak. Ez gyakorlatilag az útalap, melyre 2 réteg aszfaltsáv fog kerülni.

Jelen pillanatban az útalap stabilizálása folyik, melyet rövid időre használatba tudnak majd venni az arra járók. Az aszfalt terítése pillanatában azonban számíthatunk további útlezárásokra, figyelmeztetett a polgármester.

Kapcsolódó cikk
Útlezárásokra kell számítani Kiskőrösön
Útlezárásokra kell számítani Kiskőrösön
2021. május 13-21. között útburkolat építési munkálatok miatt útlezásárokra kell számítani Kiskőrösön. Domonyi László polgármester írásban értesíti a lakosságot.   ...

Kiemelt kép: pixabay

MEGOSZTÁS