Kissé felhős, de szép napsütéses délelőttel indult Kecelen a Pintér Kupa sorozat idei első futama május 23-án, pünkösdvasárnap. A Kecel Ringen közel száz nevező állt rajthoz, és az oltásoknak köszönhetően a járványügyi korlátozások feloldásával már a nézők is jelen lehettek a versenyen.

A versenyzők szinte egyhangú javaslatát teljesítette egy újabb fejlesztéssel Tukacs Tamás és csapata azzal, hogy – a biztonsági szempontokat is figyelembe véve – a rajtrácsot és a célegyenes előtti kanyart, a meglévő gumifal mellett egy fém szalagkorláttal erősítették meg.
Letömörítésre vár már csak az új versenypálya szakasz, amit a következő versenyen már használni fognak. Elkészült a felújított vizesblokk is, amely már ezen a versenyen is igénybe vehető volt.

„A héten, csütörtökön rengeteg eső esett a pályára így aznap este vizet szivattyúztunk és árkot ástunk a víz elvezetésére, most vasárnapra meg már igazi nyárias idő fogadott minket délelőtt, és locsolni kellett a pályát, hogy ne poroljon. Az előkészületek során nyomvonalat fogasoltunk, és volt két OB-s szöcske is, akik teszteltek és megdolgozták kicsit a pályát.

Speaker csere is történt. Miklós kocsiba szállt és versenyez, helyére Flaisz Nándor (a képen) lépett, bővebb tájékoztatással színesebbé varázsolva a kommentálást
-Hirdetés-

Délutánra az eső ismét beleszólt a versenybe, így a döntő futamokat eltöröltük és összesített pontszámok alapján végeztek a versenyzők, majd ez alapján volt az eredményhirdetés is.
A vihar miatt egész Kecel területén elment az áram, ezért aggregátorról üzemeltünk tovább.

Délelőtt még locsolni kellett a pályát

A versenyzők nagyobb része sajnálta a döntő futamok elmaradását, de a másfél óra kiesés a vihar és az eső miatt nem tette lehetővé, hogy időben végezzünk. A nap további részében az esős feláztatott pályán inkább sárdagasztás volt, mint verseny.

Kapcsolódó cikk
Felhőszakadás szakította meg a IV. Pintér Kupát Kecelen
Felhőszakadás szakította meg a IV. Pintér Kupát Kecelen
Óriási felhőszakadás mosta el Kecelen a IV. Pintér kupát! Bár az elmúlt vasárnap reggelén is előfordult a térségben, hogy esett...

Ennek ellenére hála istennek megúsztuk kisebb koccanásokkal a versenyt, és így a mentőnek sem volt dolga egész nap.” – összegezte hírportálunknak a hétvégén történteket Tukacs Tamás.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (102 db kép)
MEGOSZTÁS