Pünkösd vasárnapján nyolc fiatal – Nagy Andrea, Patka Sarolta, Nagy Marcell, Monostori Zsófia, Vida Roland, P. Tóth Panka Nóra, Kiss Tamara, Feind Péter – erősítették meg keresztségi szövetségüket, hitüket, s lettek a Kiskőrösi Református Egyházközség új tagjai.

Pénzes Péter nagytiszteletű lelkipásztor hosszú évek óta végezte a gyermekek és az ifjúság vallásos nevelését, s készítette fel a konfirmandusokat az írásbeli, valamint a szóbeli vizsgákra is. A gyülekezet templomában május 23-án megtartott ünnepi eseményen a szülők és a hozzátartozók nyilvánossága előtt tettek bizonyságot a hit ajándékát elnyert fiatalok személyes döntésükről Krisztus és az Ő egyháza mellett.

-Hirdetés-

Döntésük magába foglalja a bűnbánat, a megtérés Lélek által munkált eseményét és a bűnbocsánat evangéliumának meghallását. E döntés kifejezésével most már ők is betagolódtak Krisztus testébe, szolgáló közösségébe – mondta a lelkipásztor. Pénzes Péter prédikációjában a megerősítés jelentőségéről beszélt, s útravalóul nem csak a konfirmáló fiataloknak, de a gyülekezeti tagoknak is választotta az ünnepi alkalomhoz méltó igét: „Erősödjetek meg az Úrban és az Ő hatalmas erejében, öltsétek magatokra az Isten fegyverzetét, hogy megállhassatok az ördög mesterkedésével szemben” (Efezus 6: 10-11)

A következő napokban és életükön át, ettől az ünnepi alkalomtól kezdve a konfirmandusoknak, hasonlóan Jézus tanítványaihoz más módon lesz jelen az életükben Jézus Krisztus, aki ezt mondta: Én veletek vagyok minden nap a világ végezetéig!

Az úrasztalnál a konfirmandusok elmondták fogadalmukat: Ígérem és fogadom, hogy Jézus Krisztusnak igaz követője, református keresztyén anyaszentegyházunknak egész életemben hűséges, úrvacsorával rendszeresen élő, szolgáló és áldozatkész tagja leszek.”

A fogadalomtétel és az áldásosztás után a fiatalok egy-egy Bibliát kaptak ajándékba a konfirmációi emléklap mellé, melybe lelkipásztoruk mindannyiuk számára írt egy-egy személyes útmutató igét.

Ezt követően, mint a gyülekezet teljes jogú tagjai részesülhettek az első úrvacsorában.  

Bácsi Csaba, a gyülekezet gondnoka Isten intelmével köszöntötte a konfirmandusokat: 

– „Mostan azért, ha figyelmesen hallgattok szavamra, és megtartjátok az én szövetségemet, úgy ti lesztek nékem…enyéim” (Móz.2-19,5) Ma megerősítettétek a református egyházhoz és saját gyülekezetünkhöz való tartozásotokat. A keresztelő még a szüleitek, a konfirmáció már a ti döntésetek, hogy ide akartok tartozni, a reformátusok kis-és nagy közösségébe egyaránt. Ez a közösség, amely most befogadott benneteket soraiba, reméljük még sokáig élni fog, és benneteket bármikor visszavár, ha életetek során eltávolodtok, ha elgyengültök. Amikor úgy érzitek, hogy útmutatás kell, nyissátok ki azt a könyvet, amit most kaptatok, bárhol kinyílik, bátorságot ad és megmutatja merre, s kikkel kell indulnotok tovább az úton- mondta a gyülekezet gondnoka.

A reformátusok gyönyörű köszöntése: Áldás, békesség!– legyen minden újonnan konfirmált fiatal életére Istentől támasz.

Írta és a képeket készítette: Boda Zsuzsa

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (24 db kép)
MEGOSZTÁS