Jelentősen, a 2019-es 67,88 milliárd forintról 76,23 milliárd forintra nőtt a magyar tulajdonban lévő Praktiker forgalma tavaly. A barkácsáruház csütörtöki tájékoztatása szerint a legintenzívebben a festékek és a kerttel kapcsolatos termékek forgalma nőtt.

A barkácsáruház úgy látja, hogy míg tavaly a korlátozások, az idén az Otthonfelújítási program miatt is nő a felújítási kedv Magyarországon.
A közleményben Karl-Heinz Keth ügyvezető igazgató elmondta, hogy a járvány kirobbanásakor egyértelműen megugrott a fertőtlenítéssel, személyes higiéniával és a takarítással kapcsolatos termékek iránti kereslet. A festékkategóriában is kimagasló értékesítési adatokat értek el 2020-ban. A lakosság széles körben kezdett lakásfelújításba a bezártság heteiben.

A kertészkedésre is megnőtt az érdeklődés
-Hirdetés-

Hozzátette: emellett aki csak tehette, a kertekben töltötte a pandémiás heteket, ezért a kerttel kapcsolatos termékek iránt is megugrott a kereslet. Így például a zöldhulladék gyűjtésére alkalmas zsákok, az ültetéssel kapcsolatos termékkörök árucikkei (virágok, kerti szerszámok, virágföldek, balkonládák, virágkaspók, marhatrágyák és tápoldatok) is nagyon jól fogytak. A grill eszközök és faszén iránti kereslet például kimagaslónak bizonyult, de a napozóágyak forgalma is megduplázódott tavaly.

Az éves forgalom szempontjából az első 5 helyen továbbra is hagyományos barkácspiaci termékek szerepelnek. Úgymint padlólapok, csemperagasztó, száraz beton, de igen előkelő helyet foglal el a fehér falfesték is – ismertette az igazgató a közleményben.

Forrás: MTI
Kiemelt kép: illusztráció

MEGOSZTÁS