A Vadkert Komszolg Kft. üzemeltetése alatt álló Vadkerti-tó Élményparkban a hétvégén Soltvadkert Város Önkormányzata közreműködésével először tartottak gyereknapi hétvégét.

Már szombat délelőtt 10 órától várták a gyermekeket és szüleiket, kísérőiket. Volt itt minden, ami egy gyereknap fontos eleme: légvárak, arcfestés, csillámtetoválás, és palacsinta! Mindkét napon nyitástól-zárásig (az esőig) telt ház volt az Élményparkban.

-Hirdetés-

Szombaton Csitta 600 db palacsintát sütött, önkormányzati önkéntesek segítségével barack- és szilvalekváros, fahéjas és kakaós palacsinta is szétosztásra került. Vasárnap 400 db palacsintát sütöttek ki, sajnos az eső 16:00 óra körül megzavarta a folytatást.

Több száz gyermek jött el mindkét napon, rengeteg boldog arc, elégedett szülő vehetett részt ezen a csodálatos gyermeknapi hétvégén. Szombaton és vasárnap egyaránt a szervezők elmondása alapján nagyon sok köszönetnyilvánító üzenet érkezett az Élménypark közösségi oldalára. Azért a sok boldog gyermekmosolyért érte meg igazán a szervezés és megvalósítás.

Mindkét napon óriási sikere volt a RS traktoros kocsikázásnak, amelyet Zsikla Tamásnak köszönhettek. Már a szombati megnövekedett érdeklődésre való tekintettel sorszámokat kellett osztani, amely segítségével átláthatóbbá és igazságosabbá vált a kocsikázás.

Traktoros kocsikázás Zsikla Tamással

Vasárnap környezetismereti túrát tartott Kévés Andor. Andor elmondta, hogy a túra célja a gyerekek egy összefüggő képet tudjanak alkotni magáról a természetről, így nemcsak kifejezetten a Vadkerti-tó élővilágáról beszél egy ilyen túra alkalmával, hanem olyan különleges érdekes biológiai tényekről a növényeknél, az állatoknál vagy a természetnél, amelyekről környezetismereti órákon vagy biológiaórán ritkán vagy egyáltalán nem hallanak. Andor kertészmérnökként, oktató-nevelő céllal már évek óta szervezi ezeket a környezetismereti túrákat, s most ezen a hétvégén az önkormányzat kérésére nagy érdeklődéssel meghirdetésre került. 3 túrát tudott csak megtartani, mert az eső “közbeszólt”. A három túra alatt 112 fő vett részt.

A vasárnap délutáni esőt leszámítva e fantasztikus hétvége csodálatos napsütésben telt el, mely alkalomból közel 1000 gyermeknek sikerült önfeledt játékkal örömet szerezni.

Kapcsolódó cikk
A Vadkerti-tó Élménypark megnyitotta kapuit
A Vadkerti-tó Élménypark megnyitotta kapuit
A Vadkert Komszolg Kft. üzemeltetésében a mai napon megnyitotta kapuit a Vadkerti-tó mellett található élménypark. A park a Vadkerti-tó mellett,...

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (28 db kép)
MEGOSZTÁS