A Bács-Trophy Bajnokság 2006 óta minden évben már hagyományosan megrendezett, a dél-alföldi rendezők és versenyzők életébe beleégett rendezvénysorozat. Sajnos az évek során egyre csak zsugorodik azon területek mérete, ahol ki lehet alakítani egy-egy speciális szakaszt.
Soltvadkerten Soltvadkert Város Önkormányzata a Vadkerti-tó kemping melletti elhagyatott nádas területet a Soltvadkert Motorsport Racing Club használatába adta, ahol lassacskán már csak egy maréknyi csapat küzdve az elemekkel alakítgatja, rendezgeti versenyek előtt a terepet.

-Hirdetés-

A május 28-29-én megrendezett verseny második futamnak Soltvadkerten, a Vadkerti-tó kemping szolgált táborhelyéül, aminek szervezési körülményeiről, és a versenyről a Soltvadkert Motorsport Racing Club vezetője, Demeter János mesélt:

Még mielőtt neki fogtunk volna, kértünk állásfoglalást az önkormányzattól és a hatóságoktól, hogy nekikezdjünk-e szervezni, mert egy ilyen verseny megszervezése nem egy-két nap, hanem két-három hónapot vesz igénybe. Mindenki azt tanácsolta, hogy kezdjük el, kérjük ki az engedélyeket, csináljuk a pályákat és majd az érvényes járványügyi helyzet adja meg, hogy lehet-e verseny vagy nem.
Lehetett. A keceli versenyhez képest ráadásul már nyitottabban.
A verseny a saját területeinken zajlott, ami többnyire agyagos, csak egy esetben kellett egy homokos helyszínre, a selymesi dombokhoz távolabb menniük a versenyzőknek. Kihagyva a mezőgazdasági útvonalakat mindössze egy rövid szakaszt volt szükséges teljesíteni.

A soltvadkerti forduló névadó díját, a BS Plastic Kupát a 15 éves Sólya Márk kapta kitűnő teljesítményéért

Többször is változott már a kategória besorolás. Jelenleg a hetvenkét nevezőnk a kis normál, nagy normál, open, profi, profi + és a legerősebb az extrém kategóriába jelentkezhetett. Voltak Soltvadkertről is versenyzők, de klubtag, aki részt vesz a rendezésben, nem versenyezhet.

Soltvadkerten került sor a tavaly – a járványhelyzet miatt – elmaradt gálán átadandó összesített eredmények kupáinak átadására

Azt gondolom, hogy szeretnek ide jönni az emberek Soltvadkertre. Jók a körülmények, megfelelőek a verseny helyzetek. Mindent olyannak próbálunk kialakítani, ahogy mi is szeretjük.

Ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek a segítségét, és a versenyzőknek a második fordulón való részvételt és helytállást!

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (39 db kép)
MEGOSZTÁS