Szentkirályi Alexandra, Magyarország kormányának szóvivője június 1-jén kedden, az akábbiakat tette közzé közösségi oldalán: 

 
“A koronavírus-járvány megnehezítette a mindennapi életet, bizonyos ügyek intézése is komplikáltabbá vált. A beadott vakcináknak köszönhetően sikerült letörni a harmadik hullámot, ami számtalan korlátozás feloldásával járt, így fokozatosan kapjuk vissza a régi életünk darabjait.
 
A lakóközösségeknek nehézséget okozhatott a járványügyi védekezés miatt az, hogy a tulajdonosok nem tudták személyesen intézni a házuk ügyeit a közös képviselővel, mert erre nem volt mód. Pünkösdöt követően a Kormányablakokban újraindult a személyes ügyintézés, most pedig már a társasházi közgyűlések is megtarthatóak.
 
A szabályozás enyhítését megelőzően a társasházak – egyetlen kivétellel – nem tarthattak közgyűlést. Ha különböző fontos ügyeket (éves elszámolás, költségvetés) érintő határidő július 1-jén, vagy korábban járt le és ezekben nem született döntés, akkor a közgyűlésnek 2021. október 15-ig pótolnia kell azt.”
 
A részletes szabályok a Magyar Közlönyben érhetőek el:
 
Kapcsolódó cikk
A lakógyűlések még váratnak magukra
A lakógyűlések még váratnak magukra
Évente egyszer kötelesek közgyűlést tartani a társasházak: a társasházakról szóló törvény – amely alapvető működési keretet adja –  úgy rendelkezik,...
 
Forrás: Szentkirályi Alexandra facebook-oldal
Kiemelt kép: illusztráció/ hirado.hu
-Hirdetés-
MEGOSZTÁS