Iskola a határon. Ilyen minden ballagás. A mosoly és a könny határán. Az emlékek és tervek határán. A múlt és a jövő találkozása. Ezen a határon lépett át szombaton a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola ballagó nyolcadikos évfolyama a gyönyörűen feldíszített iskola kapuján át.

-Hirdetés-

Mosolyogva sétáltak végig a hetedikes gyerekek, a szülők és a pedagógusok által felvirágozott ösvényen, ami a tantermektől, az aulán és a tornatermen át az udvarra vezetett. A határon, ami a nagybetűs élet felé mutat.

Ezen az ünnepen még a megnyitó Himnusz dallamai is búcsúzó nyolcadikos trombitája által szólaltak meg.

Kertai Márton trombitakísérete a Himnuszhoz

A zászlóátadás hagyományos pillanataiban köszönnek le végleg a rangidős diákok, hogy átadják a címet a hetedikeseknek.

Zászlóátadás

A nyolcadik évfolyam műsorának keretében Eke Vivien mondta el a búcsúbeszédet, majd Szabó István, a Búcsúdal című verset szavalta el. Bartók Eszter szintén Búcsúdal című énekét Eke Vivien és Vári Nóra előadásában hallgatták meg a vendégek.

Majd az egész évfolyam énekelte közösen az 5. Megasztár Álomvilág című búcsúdalát.

Ezután Lasztovicza László, főigazgató köszöntötte a ballagókat és az egybegyűlteket Hamvas Béla gondolataival: „A nagy útban nincsen semmi rejtély. Az ég hatása: jónak lenni, a föld hatása a bőség, az ember hatása a rend. Mindenkinek csak egyetlen dologra van szüksége, igazán élni.”

Minden végzős diák könyvjutalomban részesült, aki kiemelkedő teljesítményt nyújtott valamilyen területen. A díjakat Horváth A. Gézáné és Kovácsné Pszota Orsolya, igazgatóhelyettesek adták át a diákoknak. (A díjazottakról készült fotókat cikkünk képgalériájában tekinthetik meg az Olvasók.)

A díjazott diákok névsora:

Tanulmányi munkáért: Kertai Márton (aki nevelőtestületi dicséretben részesült) és Lucza Nóra 8.a;  Breznyán Gábor és Kovács Erik Péter 8.c osztályos diákok

Közösségi munkájáért és tanulmányi eredményeiért: Eke Vivien, Fejes Olivér, Kürti Alexa, Vári Nóra, Maglódi Tamara és Maska Máté 8.a; Ballagi Brúnó, Kollár Dénes 8.b és Boldizsár Nikita 8.c osztályos diákok

Az Idegennyelvi Továbbképző Központ, Origo típusú nyelvvizsga rendszer követelményeinek megfelelő angol alapfokú próba nyelvvizsgán sikeres alapfokú nyelvvizsgát tettek: Andrási Panna; Barna Lajos; Baticz Laura; Demeter Laura; Dörmő Ádám; Eke Vivien; Fejes Olivér; Filep Benedek; Gucsek Martin; Kertai Márton; Kohut Zalán; Kürti Alexa; Lucza Nóra; Maska Máté; Vágvölgyi Gergő

Külön kiemelték Maglódi Tamara a osztályos diákot, aki a helyi alapfokú nyelvvizsga mellett középfokú „C” típusú nyelvvizsgát is tett.

A Jó tanuló – jó sportoló díjat a nevelőtestület döntése alapján megosztva kapta két tanuló: Szabó István és Vágvölgyi Gergő.

Az iskola nevelőtestülete döntött az intézmény legrangosabb díjáról, a BEM-DÍJ-ról. A 2020/2021-es tanévben kitűnő tanulmányi eredményéért, közösségi munkájáért a díjat megosztva Dörmő Ádám és Kohut Zalán 8.a osztályos diákok kapták. Zalán országos 3. helyezést ért el földrajz versenyen, valamint általános nevelőtestületi dicséretben is részesült. 

A főigazgató megköszönte a munkáját a három nyugdíjba vonuló kollégájának is. Sirokné Nagy Katalin, technikai dolgozónak, és Bácsi Csabának, aki az iskola vezetőségétől, valamint Varga Gyulának, aki Vágó Ferencnétől vehette át díszoklevelét.

Bácsi Csaba
Varga Gyula

Lasztovicza László megköszönte az együttműködést a szülői munkaközösség tagjainak is: 8.a: Jelito Mária és Suba Beatrix, 8.b: Breznyán Mária és Polereczki Mária 8.c: Breznyánné Danis Katalin és Kökény Nóra.

A hetedikesek búcsúműsora a Follow The Flow együttes A holnap küszöbén című dalára készült zenés újszerű koreográfiával, tánccal kezdődött.

Majd Teréz anya Az élet himnusza hangzott el.

A Ballag már a vén diák vers után a hetedikesek nevében Erdélyi Attila mondta el útravaló sorait.

A ballagási műsort a hetedikes osztályfőnök készítették közösen a diákjaikkal: Aminné Szabó Ildikó, Bárányné Panta Beatrix és Gmoser György keze munkáját dicsérte a színvonalas ünnep.

A nyolcadikosaikat pedig nehéz szívvel, de a jövőben bizakodva engedte szárnyakat bontani a három osztályfőnök: Szkenderovits Lajosné, Litauszki Pál Gáborné, és Burka Lajos.

Minden jót kívánunk a búcsúzóknak a holnap küszöbén! A határon, ahol ma könnyes szemmel, de reménykedve léptek át!

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (103 db kép)
MEGOSZTÁS