Gőzerővel haladnak a bontási munkálatok a Csendes Ősz Idősek Otthonában.  A folyamat végén egy teljesen új, a modern kornak minden szempontból megfelelő étterem fog az idős lakók számára elérhetővé válni. A munkálatokról Haszilló Ferencet, Kecel város polgármesterét és Gombkötőné dr. Sendula Juditot, a Csendes Ősz Idősek Otthonának vezetőjét kérdeztük.

-Hirdetés-

Kecel Város Önkormányzata a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül 180 millió forintos támogatást nyert az új étterem kialakítására, melyhez további 30 millió forintot az önkormányzat, és 30 millió forintot az idősek otthona biztosított önerőként, tájékoztatott Haszilló Ferenc polgármester.

A százéves, funkcióváltás miatt többször átépített, állagában sem megfelelő épület elbontásra kerül és a helyére egy korszerű, akadálymentes nappali ellátó és szociális étkező épület épül.

A település első embere kérdésünkre elmondta, hogy a költségek növekedése miatt a 240 millió forintos összeg nem volt elég a beruházáshoz, így további 27 millió forintos többlettámogatási igényt nyújtott be, majd kapott is a város.

Megközelítőleg 270 millió forintból fog elkészülni az új, a modern kornak minden tekintetben megfelelő étterem.

A polgármester arról is tájékoztatott, hogy a 2007-ben átadott konyha és a bentlakásos épület közé fog megépülni, mely már régi vágya volt a városvezetésnek. A kivitelezési határidővel kapcsolatban elmondta, hogy még az idén – tehát december végéig – be kell fejeződjön a fejlesztési munka.

A homlokzati terv

Gombkötőné dr. Sendula Judit, a Csendes Ősz Idősek Otthonának vezetője a vira.hu kérdésére kifejtette, hogy a bontásra ítélt épület adott otthont az idősek nappali ellátásának is, melyet ideiglenesen a Szociális és Gyermekjóléti Központ épületébe helyeztek át, melyhez szükséges volt a működési engedély módosítása.

Az új – tornáccal együtt 469 négyzetméteres hasznos alapterületű – impozáns épület alapvető célja a szociális alapszolgáltatások fejlesztése, amely helyet fog adni egy korszerű étkezőnek, egy nemenként kialakított pihenőszobának, az idősek nappali ellátásának és irodáknak is. A tisztálkodási lehetőség biztosítva lesz, továbbá kialakításra fognak kerülni akadálymentes mosdóhelyiségek is. Emellett egy olyan többfunkciós közösségi tér kerül kialakításra, amely az étkeztetés mellett további foglalkozásoknak (szabadidős programok, előadások, tanácsadások) is otthont fog adni, tudtuk meg az idősek otthonának vezetőjétől.

Kapcsolódó cikk
Kibővítésre kerül a keceli Csendes Ősz Idősek Otthona
Kibővítésre kerül a keceli Csendes Ősz Idősek Otthona
Kecel Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-4.2.1-15-BK1 azonosítószámú „Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése” című felhívásra. A projekt keretében 206...
MEGOSZTÁS