Napi szinten több száz lakó és gazda használja a “Széles” és a Seregélyesi utakat, mely korábban folyamatos karbantartást igényelt az önkormányzat részéről (ami jelentős költségekkel is járt). Az elnyert pályázatban komoly mértékű önerőt kellett biztosítani azért, hogy megvalósulhasson az új rekonstrukció.

-Hirdetés-

A Versenyképes Magyarország Operatív Programból (VMOP) elnyert forrásból és saját erő bevonásával több, mint 100 millió forintból valósul meg a beruházás.

Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere elmondta, hogy teljesen új technológiát valósított meg a kivitelező, ugyanis kővel és cementtel keverték össze a földet egy nagy teljesítményű géppel. Ezáltal egy olyan betonalapot valósítottak meg 40 centiméteres vastagságban, amire később teríthették két rétegben az aszfaltot.  A stabilitást a 6 centiméter vastagságú alapréteg biztosítja, melyre 3 centiméteres kopóréteget húztak fel a szakemberek, tájékoztatott a polgármester. 

Kifejtette, hogy a következő fázis a padkázás lesz, melyről folyamatosan egyeztetnek a kivitelezővel. Ezt követően – várhatóan 1.5 hónap múlva – használatba is vehetik az utakat az ott élők, illetve az arra közlekedők.

A Rácz út már a város közigazgatási határán fekszik, ezért a kiskőrösi városvezetésnek addig volt lehetősége szilárd burkolattal ellátni a Seregélyesi utat. A „Széles” út Izsáki út csatlakozásától és a Madách utca folytatásában – a vasúti átjárótól a két út a Szentpéteri Borászatnál található csatlakozási pontjáig – kerül leaszfaltozásra.

MEGOSZTÁS