Minden intézmény történetében vannak olyan munkatársak, pedagógusok, akik hosszú évtizedeken keresztül végzett áldozatos munkájukkal meghatározóak az elkövetkező generációk számára.

-Hirdetés-

A pedagógus pályán eltöltött közel négy évtizedes lelkiismeretes nevelő-oktató munkáját ismerték el Gál Gyulának Pedagógus Szolgálati Emlékéremmel és a Kiskőrösi Tankerületi Központ által adományozott Díszoklevéllel. Az okleveleket Vágó Ferencné, a Kiskőrösi Tankerületi Központ igazgatója és Markó Ibolya intézményvezető adta át számára a 2020/2021-es tanévzáró ballagási ünnepségen.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által adományozható Pedagógus Szolgálati Emlékérmet Markó Ibolya intézményvezető adta át Gál Gyula részére

Gál Gyula pedagógiai pályafutását 1983-ban kezdte az Akasztói Általános Iskolában képesítés nélküli nevelőként. Nem készült pedagógusnak, hiszen műszaki alapvégzettséget szerzett, de megtetszett neki felesége zenetanári tevékenysége és élt a lehetőséggel, amikor állást kínáltak neki. 

Alsó tagozaton tanított két éven keresztül a 3. és 4. osztályban. Akkori vezetői is elégedettek voltak pedagógiai tevékenységével, ezért a felsős diákok nevelő-oktató munkájával bízták meg. Osztályfőnökként is megállta a helyét, hiszen az Akasztón töltött évek alatt 4 évfolyamot vezetett az 5.-től egészen a ballagásig. Elsősorban a technika tudományát oktatta, de ezen kívül lehetősége volt matematikát, hon- és népismeretet, rajz és műalkotások elemzését, médiaismeretet tanítani az akasztói gyermekeknek. Itt aztán két évig még napközis nevelőként is dolgozott. Pedagógiai irányú végzettséget 1990-ben szerzett, amikor a Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskolán műszaki szakoktatóként diplomázott. Fontosnak tartotta tudása folyamatos megújítását, így 2002-ben pedagógus szakvizsgát tett a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi karán. 2012-ben fél éven át a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Kunfehértói Gyermekotthonában nevelőtanárként vállalt munkát, ahol a hátrányos, halmozottan hátrányos gyermekekkel való foglalkozás terén szerzett tapasztalatokat. Ugyanebben az évben végezte sikeresen tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán, ahol mesterfokozatú okleveles technikatanári diplomáját vehette át. A 2012/13-as tanévet már a Kiskőrösi EGYMI-ben kezdte el, ahol a technika tanítása mellett barkács-szakkört vezet a felső tagozatosoknak. Mindig jókedvvel tölti el a kisgyermekekkel való foglalkozás, akik kíváncsian, érdeklődve várják az óráit.

A 2012/13-as tanévet már a Kiskőrösi EGYMI-ben kezdte el

Szakmai ismereteit az itt töltött évek alatt folyamatosan frissítette, számos akkreditált képzésen vett részt, amelyeken új eljárásokat, módszertant sajátított el, és amelyeket beépített mindennapi pedagógiai munkájába. A Békés iskolák program egyik alapító tagja, nevéhez fűződik az Iskolai Békítő Team megalakítása mellett számos békés szemléletű programban való aktív részvétel. Szakszervezeti vezetőként mindenkor a dolgozók érdekeiért való határozott kiállás motiválta. Fontosnak tartja a korrekt és precíz tájékoztatást. Társadalmi felelősségvállalás keretében a Kiskőrösi Polgárőrség aktív tagjaként is tevékenykedik. 

Az intézmény bejáratát díszítő Kiskőrösi EGYMI felirat, melyet Gyula bácsi készített, minden odaérkező elismerését kivívja

Munkájában megbízható, felelősségteljes. Gyula bácsi olyan pedagógus, akihez bárki fordulhat segítségért, legyen az diák, szülő vagy kolléga. Ajtaja mindig nyitva áll, és amit elvállal, azt a legmagasabb szakmai színvonalon valósítja meg. Benczés neveltetése – ami áthatotta pedagógiai munkáját -, tette őt mindig hitelessé a hétköznapokban. Szakköröseivel számtalan csodálatos dísz- és használati tárgyat, játékot készítettek. Az intézmény bejáratát díszítő Kiskőrösi EGYMI felirat, ami fából készült, minden odaérkező vendég elismerését kivívja. Rendszeresen figyeli a versenyzési lehetőségeket, így jutott el tanítványaival az elmúlt tanévben Zalaegerszegre, ahol Csodálatos kutyaház díjat is nyert.

Gyula bácsinak, a Kiskőrösi EGYMI „ezermesterének” életútja, nyílt, őszinte magatartása, helytállása, segítőkészsége példaként szolgál a felnövekvő generációknak.

Kapcsolódó cikk
Tanévzáróval egybekötött ballagás a Kiskőrösi EGYMI-ben
Tanévzáróval egybekötött ballagás a Kiskőrösi EGYMI-ben
A Kiskőrösi EGYMI 8. osztályosainak ballagására ma délelőtt került sor az intézmény udvarán. Utolsó osztályfőnöki órájukat követően a 7. osztály...
MEGOSZTÁS