24 órán keresztül van nyitva a Petőfi Sándor Művelődési Központ mellett található nyilvános mosdó. A lakosság és a városba érkező turistacsoportok igényei miatt változtattak a működés feltételein.

Június elejétől nemcsak a művelődési központ nyitvatartásához igazodóan, hanem folyamatosan használható a nyilvános mosdó a főtéren. A szolgáltatás 100 Ft-ért vehető igénybe. A mosdót üzemeltető művelődési központ az Európa-bajnokság idejét tesztüzemnek szánja. Ez idő alatt szeretnék felmérni, hogy a rendszer mennyire működőképes. 

Kapcsolódó cikk
Ideiglenesen új helyre költözött a kiskőrösi EB szurkolói sátor
Ideiglenesen új helyre költözött a kiskőrösi EB szurkolói sátor
A június 9-én felállított kiskőrösi Eb szurkolói sátrat abból a célból hozták létre, hogy a 16. labdarúgó Európa-bajnokság (EURO 2020)...
-Hirdetés-

„A helyi lakosok, valamint a városba látogató turistacsoportok részéről merült fel az igény arra vonatkozólag, hogy szükséges módosítanunk a nyilvános toalett nyitvatartásán. Ez néhány nappal ezelőtt meg is változott. A mosdó gyakorlatilag éjjel-nappal elérhető. Most már 100 Ft-os érme bedobásával lehet igénybe venni a toalettet. Az automata 200 Ft-os érmével is működik, így ha két ember kíván bemenni, az is megoldható. Más érmét a gép NEM fogad el, azt automatikusan visszadobja” – mesélte Szabadi Maglódi Kitti, a művelődési központ igazgatója. 

A pénz bedobását követően 5 másodpercnyi idő áll rendelkezésre arra, hogy a kinyitott ajtón valaki bemenjen. Ezt egy zöld fény is jelzi az ajtó mellett. A fenntartónak a felmerült igényekhez igazodva a takarítás és a nyitvatartás megoldása plusz költségeket jelentett volna. Így ezzel a megoldással próbálják bárkinek bármikor elérhetővé tenni a mosdót, amit remélnek, hogy mindenki kellő körültekintéssel használ majd, vigyázva annak tisztaságára. 

„A korábbi időszakban hétfőtől péntekig 10-16 óráig lehetett a nyilvános, ingyenesen használható mosdót felkeresni. Hétvégén a rendezvényekhez igazodva volt csak nyitva, akkor is ingyenesen. Azonban nehéz azt megoldani, hogy mindig korlátlanul nyitva álljon, tiszta, rendezett körülmények legyenek, és hogy mindez ingyenes is legyen. Az igényekhez igazodva ezt a köztes megoldást találtuk. Vannak kiadási oldalai is az üzemeltetésének, amit ezzel a jelképes 100 forinttal kicsit kompenzálni tudunk. Az új működési rend az egyik napról a másikra nem tud kialakulni. Fogadjuk az építő jellegű meglátásokat, mi is látjuk olykor a megoldásra váró problémákat, de szeretnénk türelmet és megértést kérni mindenkitől” – tette hozzá.    

Az új nyitvatartási rendhez fűződő változások kapcsán a lakosok türelmét kéri az üzemeltető.        

MEGOSZTÁS