„Úgy néz ki, lesz egy pontunk a halálcsoportban!” A Magyarország-Franciaország meccs 92. percében ez a mondat hangzott el a kommentátor szájából. A kiskőrösi szurkolók a Szarvas Fogadó előtti téren gyűltek össze, és igazán jó hangulattal töltötték meg a teret.

-Hirdetés-

A hőmérséklet a meccsen és a szurkolói sátorban is megviselt mindenkit, de a feszültség kézzel fogható volt, különösen Fiola Attila gyönyörű gólja után.

A Ne pánikolj, sportolj oldalon olvastam, közvetlenül a meccs után, hogy a gólszerző, válogatott játékos kedvenc mondása ez: „Az élet döntetlenre játszik”, s, hogy a 2016-os EB-n szerzett sérülését csak a Barcelona orvosa tudta meggyógyítani. Ő azóta sem adta fel. Ilyen típusú játékos.

A szurkolói sátorban volt minden. Gólöröm, szomorkodás és folyamatos reménykedés. Sőt még sárga lap felmutatás is.

Két fiatal lány arról mesélt, hogy ez az első alkalom, amikor az osztálytársaikkal kijöttek szurkolni. Végre vakáció van, szívesen töltik együtt a szabadidejüket.

Két édesapa egész kis gyereksereggel érkezett, már nem is először. Néha csak a gyerekek kedvéért jönnek a meccsekre, akik szeretnek a főtéren bandázni.

Az én focival való kapcsolatom erősen megkopott. Leragadtam a húszas éveim olyan ősi, legendás pillanatainál, mikor Zidane 2006-ban lefejelte Materazzit, vagy Toldo véres orral is ottmaradt a kapuban. Meg Pauleta mesterhármasánál.

Aztán az egyetlen meccsen – még a Lecsó által edzett, kiskőrösi női focicsapatban – 4:0-nál rúgtam egy gólt. Miután lefújták a meccset, Lecsó odajött hozzám és azt mondta: “Nah, Anikó, így kell focizni! 4:0-nál is menni kell annyira, hogy akarni kell gólt rúgni!” Többet nem játszottam a csapatban, de soha-soha nem felejtem el az érzést, ahogy a bal felső sarokból kiszedtem a pókhálót, és Lecsó mondatát sem.

Ma álltam a tűző napon a Szarvas előtt és kattintgattam a képeket, hogy az Olvasóknak át tudjam adni a hangulatot, ami a nézők között uralkodott. Eszembe jutott ez az emlék.

És egyszeriben örültem, hogy ma én mehettem tudósítani, mert része lettem valami fontosnak. A napnak, amikor Magyarország pontot szerzett a halálcsoportban.

Szép volt fiúk! Köszönjük!

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (113 db kép)
MEGOSZTÁS