Nagy hőségben került megrendezésre június 20-án a Bács-Kiskun Megyei Kupa elődöntője Kalocsán, ahol Kalocsai FC és a Kiskőrösi LC labdarúgói mérték össze erejüket. A hazaiak arra készültek, hogy a bajnoki pontvadászatban Kiskőrösön elszenvedett 5-2-es vereségét visszavágjanak, a vendégek pedig kupagyőzelemmel szeretnék zárni a szezont.

Az igen izgalmas és fordulatokban gazdag találkozón a kiskőrösiek három alkalommal is felálltak vesztett helyzetből és a mérkőzés 3-3-as (2-2) döntetlennel zárult: Tóth Z. – Pintyi, Dunai (Juhász), Simon, Salami, Nagy A., Mihály, Tóth Á. (Gémesi), Barkóczi, Vajda, Breznyán (Hajnal).

-Hirdetés-

A találkozót a hazaiak kezdték jobban, akik részéről Farkas Zalán szerzett vezetést egy elfutást követően a 3. percben (1-0). A kiskőrösiek a 24. percben egy nagy kapushibát kihasználva egyenlítettek Salami Eugene révén (1-1). Mezőnyfölényben voltak a kiskőrösiek, de egy gyors kalocsai akció végén ismét Farkas Zalán futotta le a vendég védelmet és szerzett újabb gólt (2-1). A kiskőrösiek mezőnyfölénye újabb gól eredményezett, amikor a 42. percben Nagy Attila fejelt közelről a hálóba (2-2). A szünet után mindkét oldalon adódtak hatalmas helyzetek, a hazaiak és a vendégek is lőttek több kapufát. A 74. percben egy visszagurított labdát talált el nagyszerűen a kalocsai Nébl Martin, akinek erős lövése a vendég kapu bal alsó sarkában kötött ki (3-2). Nem sokáig örülhettek a vezetésnek a hazaiak, mert a 76. percben kiskőrösi Juhász László tört kapura a bal oldalon és a kalocsaiak a büntetőterületen belül buktatták. A szabálytalanság miatt megítélt tizenegyesnél Juhász László a kapus kezét is érintve lőtte a hálóba a labdát (3-3). Miután a csapatok nem bírtak egymással, a szabályok értelmében hosszabbítás nélkül egyből 5-5 tizenegyesrúgóra várt a feladat, hogy eldöntsék a továbbjutás dolgát.

A Kiskőrösi LC csapata.

A büntetőpárbajt a kalocsaiak kezdték, akik részéről Nébl Martin talált a hálóba (1-0).
Ezt követően a kiskőrösi Hajnal Gábor is a kapuba talált (1-1), majd jöttek a további tizenegyesrúgók:
Tóth Levente – Kalocsai FC: 2-1
Simon Dominik – Kiskőrösi LC: 2-2
Matos Martin – Kalocsai FC: 3-2
Salami Eugene – Kiskőrösi LC: 3-3
Villám Balázs – Kalocsai FC: kihagyta a tizenegyest, a labdát nagy erővel a felső lécre lőtte
Juhász László – Kiskőrösi LC: 3-4
Mátyás Dániel – Kalocsai FC: 4-4
Nagy Attila – Kiskőrösi LC: 4-5

A kiskőrösi csapat a büntetőpárbajt 5-4-re megnyerve jutott a Bács-Kiskun Megyei Kupa döntőjébe, ahol az ellenfelük június 26-án az a Szabadszállási SE lesz, amely a másik elődöntőben 3-2-re legyőzte a Jánoshalmi FC gárdáját.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (93 db kép)
MEGOSZTÁS