A Kiskőrösi Evangélikus Középiskola Petőfi Sándor Általános Iskolájában a tanév végén három 8. osztályos diák tett sikeres Origó Nyelvvizsgát német nyelvből. A diákok Kecskeméten vizsgáztak, ahol szépen teljesítették a különböző nyelvvizsga szinteket.

A gyermekek felkészítő tanára, Tüske Bernadett elmondta, hogy a diákok német-nemzetiségi nyelvoktatásban részesülnek 1. osztályos koruk óta. Ez annyit jelent, hogy heti 5 órában a nyelvet, és heti 1 órában német hon-és népismeretet tanulnak. 8. osztályban még további heti két órában – összesen heti 7 órában – folyik német nyelvoktatás azok számára, akik év végén állami nyelvvizsgát szeretnének tenni.

Pecznyik Fanni, Tóth-Zsámboki Dávid, Tüske Bernadett, Fodor Csilla Dorka
-Hirdetés-

A gyermekek számára minden adott ahhoz, hogy az iskolai oktatás keretén belül készüljenek fel az állami nyelvvizsgákra. Az idei tanévben a sikeres nyelvvizsgát tett tanulók eredményeit növeli, hogy több hónapon keresztül online oktatás keretében tudtak csak készülni.

Az intézmény diákjai közül alapfokú nyelvvizsgát tett Fodor Csilla Dorka (8. C), Tóth-Zsámboki Dávid (8. B), és középfokú nyelvvizsgát Pecznyik Fanni (8. B).
MEGOSZTÁS