Ötvenféle növényt ültettek ki a Kőrösszolg Nonprofit Kft. dolgozói a belvárosi részeken: így a főtéren, a sétáló utcában, a Dózsa György úton valamint a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdőnél lévő virágágyásokba is.

-Hirdetés-

Schäffer Tamás, a Kőrösszolg Kft. ügyvezető-igazgatója elmondta: az idei évben másfajta koncepció mentén kerültek kiültetésre a virágok.

Teljesen új elképzelést dolgozott ki Csányi Norbert főkertész annak érdekében, hogy a jövő évben megkezdődő Petőfi emlékévre az új kompozíciók ünnepi díszbe öltöztessék a várost, tájékoztatott Schäffer Tamás. Idén, az előző évekhez képest kevesebb virágot ültettek ki, azonban a most vásárolt növénytípusok sokkal terebélyesebbre nőnek majd. A kiültetése gondos talaj előkészítést igényel, ami a virágok kint létéig folyamatos lesz.

Az ügyvezető-igazgató hozzátette, hogy a kiültetéssel egy időben egy speciális műtrágya formájában megtörténik a talajerő utánpótlása is. A tápanyag az öntözőrendszer és a csapadék hatására több hónapon keresztül fog majd lebomlani, így a növények nagyobbra nőnek, jobban elterülnek és  bokrosodnak. Az ágyások karbantartása időjárástól függően, egészen késő őszig is eltarthat. Ez idő alatt – ha szükséges – pótolják a növényeket.

Erre főként azért van szükség, mert a kiültetést követően több helyen már lopkodják a virágokat.  

Schäffer Tamás elmondta: vannak akik úgy gondolják, hogy ami kint van az vagy senkié, vagy mindenkié, ezáltal joguk van tönkretenni a virágágyásokat.

Ugyanis ha már egy-egy növény hiányzik a kompozícióból, akkor gyakorlatilag  tönkre is tették az egészet. Azonban egy ilyen kialakított ágyásnak az (eszmein értéken túl) forintban kifejezve is hatalmas értéke van.

A Kőrösszolg Nonprofit Kft. vezetője ezért nyomatékosan felhívta a figyelmet, hogy akik ilyen cselekedetre vetemednének, gondolják végig, hogy mit tesznek azzal tönkre!

Legyenek a kertek mindannyiunké!

 

MEGOSZTÁS