Június 18-án sikeresen lezajlott immáron hetedszer a Gólya Road Show Kiskőrösön és Akasztón.

 
Kiskőrös belterületén 2 fészekben van költés, az egyikben 4 (Esze T. utca), a másikban (Róna utca) 3 fióka nevelkedik, őket sikerült színes gyűrűvel is megjelölni. A fiókaátlag Kiskőrösön 3,5. A Róna utcában az egyik fióka lábára szorosan egy madzag volt tekeredve, azt szerencsére sikerült eltávolítani. A két helyszínen összesen 32 fő nézte a gyűrűzést.
 
 

Tamás Kirtyán: A napokban kaptam a hírt, egy 2016 júniusában ugyanez a rendezvény kereteiben, Róna utcai fészekben jelölt fiókáról, aki időközben az ötödik évébe lépett. A gyűrűzést követően először 2019. májusában a Tisza tó melletti Poroszlón láttak, 10 nappal később pedig a szekszárdi Duna híd mellett került szem elé. 2020. júniusában már költő madárként regisztrálták Dávodon. Idén június 15-én szintén Dávodon látták egy fészken, így már ő is fiókákat nevel. 

-Hirdetés-

 

A rendezvény lebonyolítasáért köszönettel tartozom a KNP-nek, azontúl Sápi Tamásnak aki a nagy hőségben kitartóan gyűrűzte a fiókákat, az MME 7 Hcs-nak, Magesz-Transnak, az MVM munkatársainak és az akasztói Főnix Klubnak!

 
 
 
 

Forrás: Tamás Kirtyán közösségi oldala 

MEGOSZTÁS