A 250 milliós beruházás kivitelezője a Premium Goods Kft., melynek ügyvezetőjével, Gyurján Istvánnal tekintettük meg a régi-új óvodát.

Az ügyvezető portálunk kérdésére elmondta, hogy február 2-ával vették át a munkaterületet, és amint lehetett, azonnal meg is kezdték a munkavégzést: a meglévő óvodaépületet felújítják, és bővítik mintegy 570 négyzetméternyi hasznos alapterülettel, amelyben kialakításra kerül egy minibölcsőde is. A két épületrész belülről átjárhatóvá válik. A meglévő épület is új tetőt kap, valamint teljesen meg fog újulni a homlokzat. A fűtési rendszer energetikailag korszerűsítésre kerül, a fűtést 2 darab Viessmann kazán fogja ellátni, illetve nagyrészt LED-világítótesteket helyeznek el.

Gyurján István, a Premium Goods Kft. ügyvezetője
-Hirdetés-

Az intézmény földszintjén több csoportszoba és egy tornaszoba kerül kialakításra, valamint a vizesblokkokon felül egy tálaló- és mosogatóhelyiség is. Az új épületrész mintegy ötödét tetőtérrel építik be, amelyben az óvodai irodák és az orvosi szoba kap helyet. Mindezekkel párhuzamosan az épület akadálymentesítése is megvalósul.

Szemmel láthatóan a főfalak falazása már befejeződött. A tartószerkezeti tervek szerinti kiegyenlítő beton készül éppen, és a közeljövőben kezdik meg a födém kivitelezési munkáit, amely egy látványosabb munkafolyamat lesz: mivel daru segítségével helyezik be a gerendákat.

Megtudtuk, hogy a kiírásnak megfelelő anyagokat építik be, amelyek kivétel nélkül a piaci szegmens felső negyedét képviselik minőség tekintetében. A Premium Goods Kft. több beszállítóval áll kapcsolatban, de a fő partner (jelen kivitelezés esetében is) az Akker-Plus Kft. A covid hatása érezhető az élet minden területén, viszont a beszállító felkészültségének köszönhetően nem tapasztaltak eddig nehézséget az alapanyag ellátásban.

Az önkormányzat – jó gazda módjára – folyamatosan felügyeli a beruházást, így heti szinten egyeztetnek a generálkivitelezővel. Gyurján István hozzátette, hogy nagyon jó a tapasztalata az akasztói településvezetéssel, a megfelelő támogató légkör adott minden téren, ami a gördülékeny, nyugodt munkavégzés alapját képezi.

Az építkezés megtekintésekor megtudtuk, hogy jelenleg 8 fő építi a szerkezetet, viszont ahogy a különböző szakiparok bekapcsolódnak a kivitelezésbe, úgy a létszám is dinamikusan változni fog. Ez nagyban munkafolyamat és munkaterület függő. Lesz olyan időszak, amikor az ács, a villanyszerelő, a gépész, a nyílászárós, és a kőműves is egyszerre tevékenykedik a területen. Ilyenkor nem lesz ritka a 30 fős, vagy afölötti napi létszám sem.

Az új intézményt várhatóan 2022. január 26-án veheti birtokba az önkormányzat.

MEGOSZTÁS