A Nemzeti Tehetségprogram keretében hat napos tábor zajlott Lakitelken 2021. június 21-2021. június 26. között, a „Velünk mozdulj” Diáksport Egyesület, NTP-20-TÁB-0030-as pályázatának keretében. 34 diák, és 6 felnőtt vett részt a testi-kinesztetikus területre fókuszáló programokban.

Szikrázó napsütésben tevékenykedhettek a sportolók. Elvárásfa készítése, szabályok alkotása biztosította a tábor gördülékenységét. Minden nap edzések, és mozgásprogramok segítették a táborlakók ügyességének, sportági tudásának, és erőnlétének fejlődését. Napi programként szerepeltek ökölvívó-, futballedzések, és a TISZAGYM Sportközpontban végzett erősítések. Ezeken kívül kenutúra Tiszaugon, csónakázás a Holt Tiszán, úszás a Tősfürdő úszómedencéjében, thai-boksz edzés Lucza Gábor országos thai-boksz helyezettel, erdei túra Lendvai Edit vezetésével – amit néhol mocsárban végzett járás tarkított -, szerepelt a tevékenységek palettáján. Az erdei túra egyes részei bátorságpróba volt, hisz növényekkel benőtt, keskeny ösvényen kellet haladni. Kerékpár ügyességi verseny, és fitness boksz, Lohin Katalin okleveles életmódtanácsadó, fitness instruktor irányításával, színesítette a programot. A fitness bokszedzést nyitottá tették minden érdeklődő számára, ingyenes részvétellel. Többen éltek is ezzel a kivételes lehetőséggel, és együtt mozogtak a tábor lakóival. A héten közös edzés valósult meg Hideg László, a Hideg László Ökölvívó Egyesület elnökének, és Tisza Zoltán ökölvívó edzőnek a közreműködésével. A Tőserdei Kultúrközpontban, tárlatvezetésen is részt vehettek az érdeklődők. Minden este szakmai megbeszélés zajlott a sportban tehetséges diákok felkészítésének aktuális kérdéseiről.

-Hirdetés-

A napközben elvesztett kalóriák utánpótlására fánk-és palacsintasütés, valamint pizza fogyasztása szolgált. Nyitó-és záró tábortüzet is terveztek, ez azonban a tűzgyújtási tilalom miatt, alkalmazkodva a rendelethez, meghiúsult. Ehelyett, hogy a tábort még emlékezetesebbé tegyék, az utolsó este Veréb József zenész kápráztatta el magas szintű zenei produkciójával a résztvevőket. 2021. június 26-án, fáradtan, de sok felejthetetlen élménnyel gazdagabban hagyták el Lakitelket a résztvevők.

„Ezúton szeretnék köszönetet mondani a Tőserdei Kultúrközpont vezetőjének, Honti Attilának, Lakitelek polgármesterének, Madari Róbertnek, Tiszaug polgármesterének, Káré Gábornak, Tisza Dánielnek, a TISZAGYM Sportközpont tulajdonosának, valamint minden kísérő pedagógusnak, és segítőnek önzetlen támogatásáért!”

A tábor a Nemzeti Tehetségprogram, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, és az Emberi Erőforrás Minisztériuma támogatásának köszönhetően valósult meg.

Írta: Bányásziné Lukács Margit„Velünk mozdulj” Diáksport Egyesület elnöke, a tábor vezetője
Fotók: Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (101 db kép)
MEGOSZTÁS