A Batthyány Lajos utca 6. és a Batthyány Lajos utca 8. szám alatt lévő ingatlanok jelenleg az önkormányzat üzleti vagyonát képezik, melyek a város frekventált területén, a Batthyány Lajos utca és a Dózsa György út kereszteződésében helyezkednek el. 

-Hirdetés-

Az érintett ingatlanban az önkormányzat 5 bérlakást és egy helyiséget üzemeltetett. Az épület és a benne kialakított lakások műszaki állapota azonban jelentősen leromlott az elmúlt időszakban, így az 5 lakásban már évek óta nem lakik bérlő.

A június 30-i képviselő-testületi ülésen kiderült, az ingatlanok további hasznosíthatóságának érdekében a városvezetés kezdeményezésére felmérték az ingatlanok műszaki állapotát. A helyszíni vizsgálatok és a szakértői vélemény is úgy rendelkezik, hogy bár az épületek állapota nem életveszélyes, azonban a jelenlegi állapotban lakhatásra már nem alkalmasak. Szinte minden tartószerkezeti, szakipari és gépészeti eleme teljes felújításra szorul, így az épületeteket gazdaságosan felújítani, lakhatóvá tenni már nem lehetséges.

Ebből kifolyólag a Kiskőrös Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy döntött, hogy az érintett ingatlanokat elbontja.

MEGOSZTÁS